Društvo

Konkurs za projekte koji se bave sprečavanjem porodičnog i vršnjačkog nasilja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/09/2024

-

21:24

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kabinet ministarke bez portfelja, zadužene za koordinaciju aktivnosti u oblasti rodne ravnopravnosti, političkog i ekonomskog osnaživanja žena i sprečavanja nasilja nad ženama Tatjane Macure, raspisao je konkurs iz oblasti sprečavanja porodičnog i vršnjačkog nasilja. Za tu namenu opredeljena su sredstva u vrednosti od 55 miliona dinara.

Konkurs je namenjen civilnom sektoru, svim udruženjima građana koji se bore protiv vršnjačkog i porodičnog nasilja. 

Jovana Stanar Vuković, savetnica ministarke bez portfelja, kaže da je cilj konkursa podrška merama u sprečavanju porodičnog nasilja i vršnjačkog nasilja.

"To je osnovni cilj koji je propisan projektom. Može se postići na različite načine. Jedan je podizanje svesti u društvu o posledicama porodičnog i vršnjačkog nasilja. Zatim podizanje svesti o potrebi podrške žrtvama nasilja i naravno edukaciji onih lica koji su u prvom kontaktu sa žrtvama nasilja", rekla je za Euronews Srbija Stanar Vuković.

Ona je dodala da je konkurs namenjen prvenstveno udruženjima građana koja su registrovana u skladu sa propisima Republike Srbije i koje deluju na teritoriji Srbije. 

"Važno je da ta udruženja u svom statutu imaju da je cilj njihovog postojanja sprečavanje nasilja, podrška i zaštita prava deteta, rodna ravnopravnost, zaštite ljudskih prava u nekom širom smislu te reči", navela je ona.

Konkurs traje 15 dana. Počeo je juče i traje do 8. oktobra. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija