Društvo

Pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024", Gašić: Predstavljanje Vojske Srbije na najbolji način

Komentari

Autor: FoNet

13/09/2024

-

15:37

Pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024", Gašić: Predstavljanje Vojske Srbije na najbolji način
Pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024", Gašić: Predstavljanje Vojske Srbije na najbolji način - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas uvežbavanju za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024", koji će se održati 20. septembra na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, saopštilo je Ministarstvo.

Gašić je rekao da je zadovoljan kako teku pripreme, a uveren je da će "pripadnici vojske dati sve od sebe da na najbolji način predstave Vojsku Srbije i da će građani, koji u petak posete vojni aerodrom u Batajnici, imati priliku da uživaju u programu".

Na prikazu će biti angažovano više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 50 vazduhoplova".

Događaj je otvoren za javnost i posetioci će imati prilike da vide protivvazduhoplovne raketne sisteme "FK 3", "HQ-17" i "Pancir", modernizovane avione "MiG-29 SM" i "Orao", helikoptere "Mi-35", "H-145M" i "Mi-17", besposadne vazduhoplove, protivoklopne raketne sisteme "Kornet", borbena oklopna vozila "Miloš", "Lazar-3", BOV OT i "Hamer", samohodne top-haubice 155 mm NORA, samohodne višecevne lansere raketa "Oganj", savremena optoelektronska sredstva i drugo naoružanje i vojnu opremu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija