Društvo

Putnici BG voza četiri i po sata bili zaglavljeni u tunelu: Kvar na kontaktnoj mreži, znatno kasne vozovi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/08/2024

-

12:37

Putnici BG voza četiri i po sata bili zaglavljeni u tunelu: Kvar na kontaktnoj mreži, znatno kasne vozovi
Beovoz, stanica Vukov spomenik - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Putnici u BG vozu bili su danas zaglavljeni četiri i po sata u tunelu Stadion na pruzi Beograd Centar - Rakovica zbog kvara na kontaktnoj mreži.

U tunelu "Stadion" od 6.10 jutros je stajao putnički BG Voz koji je saobraćao između Resnika i Ovče. 

U vozu je bilo ukupno 75 putnika.

Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" danas u 10.40 sati izvukle su kompoziciju BG Voza iz tunela i prevezle je do železničke stanice Beograd Centar.

Kompozicija BG Voza u 10.50 sati stigla je u železničku stanicu Beograd Centar, kažu za Euronews Srbija u tom preduzeću.

Navode da su u toku radovi na popravci kontaktne mreže na ovom delu pruge.

Železnički saobraćaj se zbog radova odvija samo po jednom, desnom koloseku ove pruge, što prouzrokuje znatna zakašnjenja vozova na relaciji Beograd Centar – Rakovica.

"Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije maksimalno su angažovane da kvar na kontaktnoj mreži na ovom delu pruge bude što pre otklonjen i pruga ponovo osposobljena za redovan saobraćaj vozova", navode u tom preduzeću.

Prema podacima "Srbijavoza", u ovom BG Vozu bilo je ukupno 75 putnika, od kojih je njih tridesetak samovoljno napustilo voz, uprkos protivljenju železničkog osoblja u vozu.

Bezbednost ljudi u železničkoj garnituri nije bila ugrožena, navode i dodaju da se  Infrastruktura železnice Srbije izvinjava putnicima i korisnicima usluga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija