Društvo

Sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom: Temperatura do 30°C, za vikend razvedravanje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/06/2024

-

08:18

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Poslednje dane juna obeležiće nešto mirnije i toplije vreme, sa dosta sunčanih perioda. Prethodnih dana bili smo pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska, međutim od danas kreće kratkotrajna stabilizacija vremena, rekla je meterološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Kako objašnjava, porast vazdušnog pritiska iznad Balkanskog poluostrva donosi nam razvedravanje i otopljenje, te ćemo već za vikend imati temperaturu preko 30 stepeni Celzijusa.

"Danas ipak ostaje promenljivo oblačno, sa slabom kišom u predelima južno od Save i Dunava. U drugoj polovini dana na severu dolazi do razvedravanja, dok će u južnim predelima još ponegde padati kiša. Temperature će se danas kretati od 26 stepeni na jugu do 29 na istoku. U Beogradu do 28", rekla je Gojković.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Zbog velike vlažnosti vazduha vreme će biti sparno, međutim slab severni vetar može nam doneti osveženje.

U subotu i nedelju ostaje suvo i sunčano tokom celog dana, a temperatura će biti u postepenom porastu. 

"U subotu u celoj zemlji oko 32 stepena, u nedelju i do 35. Novo naoblačenje sa kišom stiže nam od utorka, što znači da će prve dane jula obeležiti promenljivo i nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom i blaži pad temperature", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija