Društvo

MUP o nevremenu u Srbiji: Zabeleženo više od 20 intervencija, u pojedinim mestima došlo do požara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/06/2024

-

21:01

MUP o nevremenu u Srbiji: Zabeleženo više od 20 intervencija, u pojedinim mestima došlo do požara
MUP o nevremenu u Srbiji: Zabeleženo više od 20 intervencija, u pojedinim mestima došlo do požara - Copyright Mup/Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Tokom dana jače padavine pogodile su Šumadijski, Južnobanatski, Zlatiborski, Raški, Braničevski, Rasinski, Pomoravski i Toplički upravni okrug i teritoriju grada Beograda.

Pripadnici MUP-a intervenisali su na više od 20 mesta, od čega tri intervencije crpljenja vode iz suturena lokala u Pančevu i u Novom Pazaru i Vlasotincu, pet gašenja pożara nastalih usped udara groma i to na na kući u Prijepolju, u kafiću u Obrenovcu i na plevnji u Prokuplju, u Leskovcu i Kruševcu, sedam intervencija uklanjanja palih stabala sa kolovoza u Kragujevcu, Beogradu i Požarevcu i četiri intervencije uklanjanja limene krovne konstrukcije u Beogradu i Kragujevcu, navodi se u sopštenju MUP-a.

Jedna osoba je povređena u mestu Međa kod Leskovca kada je usled požara, jakog vetra i nevremena žica pala sa eletričnog stuba. Lice je preuzela Hitna pomoć.

Osim toga, 52 vatrogasca-spasioca sa 21 vozilom i dve pumpe su bili angažovani na ovim intervencijama, a ostale lokacije se obilaze u skladu sa najavljenim padavinama.

U saopštenju se takođe navodi da Sektor za vanredne situacije MUP prati situaciju na terenu i spreman za delovanje i pomoć stanovništvu Republike Srbije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

SVS MUP je danas opet uputio upozorenje preko svojih organizacionih jedinica, gradskim i opštinakim štabovima za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera, a u skladu sa najavom RHMZ za sutra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U skladu sa najavom RHMZ za četvrtak, 27. jun, izdato je narandžasto upozorenje za Beograd, Severno Bački, Zapadno Bački, Južno Bački, Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Šumadijski, Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski, Zaječarski, Rasinski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski upravni okrug.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija