Društvo

Kada počinju sa radom bazeni u Beogradu: Sve informacije o gradskim i privatnim kupalištima na jednom mestu

Komentari

Autor: Tara Tomović

05/06/2024

-

09:57

Kada počinju sa radom bazeni u Beogradu: Sve informacije o gradskim i privatnim kupalištima na jednom mestu
Kada počinju sa radom bazeni u Beogradu: Sve informacije o gradskim i privatnim kupalištima na jednom mestu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Letnje temperature uveliko su stigle, pa ne čudi što Beograđani ne mogu da dočekaju početak kupališne sezone. Međutim, Evropsko prvenstveno u vodenim sportovima koje će se održati po prvi put u istoriji u Beogradu od 10. do 23. juna i okupiti takmičare iz više od 40 zemalja, pomeriće početak sezone na pojedinim prestoničkim bazenima. Osim toga, Beograd će takođe biti i domaćin 19. Evropskog prvenstva u vodenim sportovima za masters kategoriju, koje je na programu od 26. juna do 6. jula.

U nastavku pogledajte listu kupališta na kojima možete potražiti osveženje sa prvim visokim temperaturama i kada ona počinju sa radom.

Gradski bazeni

Bazen 25. maj

Od 30. maja do 17. jula i u okviru kompleksa "25. maj - Milan Gale Muškatirović" održava se "Evropsko prvenstveno u vodenim sportovima" kao i Svetsko prvenstveno u ronjenju na dah i plivanju sa perajima, navodi se na sajtu Sportsko-rekreativnog centra.

U navedenom periodu sadržaj kompleksa koristiće se isključivo u svrhu održavanja navedenog prvenstva i pristup trećim licima neće biti moguć.

U navedenom periodu neće biti moguće korišćenje kapaciteta ostalih usluga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bazen 25. maj (@bazen_25maj)

Bazen 11. april

Kako Euronews Srbija nezvanično saznaje, početak sezone na otvorenim bazenima planiran je za 12. jun. Ukoliko cene ostanu na prošlogodišnjem nivou, cena karte će koštati 400 dinara za odrasle, a 150 za decu do 12 godina. Radno vreme bazena biće svaki dan od 7 do 19 časova.

Bazeni Banjica

Iz Sportskog centra "Voždovac" dobili smo informaciju da je za 10. jun planirano otvaranje kupališne sezone na otvorenom, kao i da će dnevna karta koštati 600 dinara. Radno vreme u toku sezone biće od 10 do 19 časova svakog dana.

Bazeni Košutnjak

Takmičenje u skokovima u vodi koje će se održati u SC "Košutnjak" u drugoj polovini juna odložiće početak sezone otvorih bazena, saznaje Euronews Srbija. Tačan datum otvaranja bazena još nije poznat.

Tašmajdan

profimedia

 

U okviru Evropskog prvenstva u vodenim sportovima, umetničko plivanje je na programu od 29. juna do 3. jula u SRC "Tašmajdan".

Nakadno je saopšteno da se kupališna sezona otvara u utorak, 18. juna.

Sportski centar Olimp

Kako saznajemo, početak kupališne sezone na otvorenom je planiran za 14. ili 15. jun. Ovogodišnje cene karata još nisu poznate, ali su prošle godine iznosile 500 dinara za odrasle. Radno vreme otvorenih objekata je svim danima od 10 do 19 časova.

I ove godine možete izvaditi karticu za bazen

Podsećamo da je i ove godine moguće prijavljivanje za beogradsku karticu koja garantuje besplatan ulazak na sve gradske bazene tokom letnje sezone. Karticu za bazen možete izvaditi u bilo kojoj opštini u Beogradu i koristiti na gradskim bazenima u bilo kojoj opštini.

Privatni bazeni

Queen

Sezona na bazenu "Queen" u Dobanovcima otvoriće se 20. ili 21. juna, ukoliko to dopuste vremenske prilike. U suprotnom, bazeni će biti otvoreni od 1. jula. Radno vreme bazena biće od 10 do 19 časova svakog dana. Dnevna karta za odrasle koštaće 700 dinara, a za decu 400.

Hollywoodland

Kako se navodi na sajtu, Aqua park Hollywoodland neće raditi do daljnjeg zbog renoviranja.

Kengur resort

Sezona na bazenu "Kengur resort" na Altini počinje u četvrtak, 6. juna. Dnevna karta za odrasle koštaće 700 dinara. Deca do pet godina ne plaćaju kartu, a radno vreme bazena biće od 10 do 20 časova svakog dana.

Unsplash

 
Akvapark S klub

Akvapark S klub u Jakovu počeo je sa radom 1. juna. Radno vreme u predsezoni je od 12 do 19 časova, vikendom od 11 do 19, ali će se to uskoro promeniti, odnosno radno vreme će biti duže. Cena dnevne karte iznosi 1.000 dinara.

Akvapark Petroland

Sezona u Aqua parku Petroland sa unutrašnjim sadržajem počela je 31. marta, dok će sve atrakcije biti dostupne od 14. juna. Radno vreme u predsezoni je radnim danima od 13 do 19 časova, vikendom od 10 do 19, dok cena karte iznosi 990 dinara, osim za decu do 110 cm visine za koju je ulaz besplatan. Više informacija o početku sezone, tek od 14. juna.

Ada Ciganlija

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Letnja sezona na Adi Ciganliji počinje sredinom juna kada se podiže plava zastavica za početak kupališne sezone, a minimalna temperatura vode bude 22 stepena Celzijusa, saznaje Euronews Srbija. Do tada iz JP Ada Ciganlija apeluju na građane da ne ulaze u Savsko jezero.

Lido

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Na Velikom ratnom ostrvu, tačnije na zemunskoj plaži Lido, sezona tradicionalno počinje nešto kasnije. Prošle godine je to bio 1. jul, a datum početka kupališne sezone za ovu godinu još nije poznat.

Komentari (0)

Srbija