Društvo

Još danas kiša, pa za vikend stiže razvedravanje: Temperatura do 25 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/05/2024

-

07:16

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Ovu radnu nedelju završavamo sa kratkotrajnim grmljavinskim pljuskovima i kišom koja bi trebalo da prestane u subotu. Temperature danas do 25 stepeni.

Vodostaji Mlave i Timoka danas će biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih reka moguća su lokalna izlivanja.

"Atmosfera je i dalje nestabilna, jer u višim slojevima cirkuliše velika količina toplog i vlažnog vazduha. Svi parametri za nastanak grmljavinskih oblaka su veliki - smicanje vetra, raspoloživa potencijalna energija kao i indeks podizanja vazduha", rekla je urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Kratkotrajni grmljavinski pljuskovi danas se očekuju širom Srbije, sa akcentom na području Vojvodine.

Danas gotovo da neće biti mesta koje će do kraja dana ostati suvo, ali će u odnosu na prethodne dane, danas pasti znatno manja količina. U proseku se očekuje da će pasti oko 10 litara po metru kvadratnom.

Vetar će još danas biti relativno slab i promenljivog pravca. Sutra u Srbiji ponovo počinje da duva košava.

Temperatura danas slična jučerašnjoj. U najtoplijem delu dana kretaće se od 23 do 25 stepeni.

Za dane vikenda i početkom sledeće sedmice sledi delimična stabilizacija. To znači da će u većini mesta biti suvo i sunčano, izuzev na krajnjem jugozapadu oko Mokre Gore i Tare gde u nedelju može pasti malo kiše. Od subote će u košavskom području početi da duva jak jugoistočni vetar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija