Društvo

Požar na deponiji Duboko u Užicu lokalizovan, gašenje žarišta se nastavlja

Komentari

Autor: Tanjug

07/05/2024

-

15:17

Požar na deponiji Duboko u Užicu lokalizovan, gašenje žarišta se nastavlja
Požar na deponiji Duboko u Užicu lokalizovan, gašenje žarišta se nastavlja - Copyright Tanjug/Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Požar na deponiji Duboko je u toku jučerašnjeg dana lokalizovan, izgrađena su dva pristupna puta i danas se radi na gašenju samog žarišta, izjavila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević posle današnjeg obilaska deponije.

"Radilo se bez prekida, po planu aktivnosti koji je usvojen na sednici Štaba za vanredne aktivnosti, kojoj su prisustvovali ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić. Proglasili smo vanrednu situaciju na teritoriji mesne zajednice Duboko, kako bismo brže delovali, nakon čega su uključena sva lokalna i određen broj republičkih javnih preduzeća, kao i privatna putarska preduzeća", rekla je ona.

Prema njenim rečima, jedino pravo i dugoročno rešenje jeste proširenje i stabilizacija tela deponije i zacevljenje Turskog potoka, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu. 

Tanjug/Screenshot

 

"Sve to uradićemo kroz projekat vredan 30 miliona evra, čija realizacija se očekuje u toku ove godine. U koordinaciji sa Ministarstvom zaštite životne sredine svakodnevno radimo na pripremi i narednih dana očekuje se raspisivanje javnog poziva za izbor izvođača radova", istakla je gradonačelnica.

Dodala je da će se realizacijom ovog projekta dobiti prava ekološka deponija, po najsavremenijim standardima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija