Aktuelno

Dečak od 16 godina zaražen koronom preminuo u Kruševcu, osam dana bio u kućnoj izolaciji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/10/2021

-

11:40

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Kruševcu je preminuo 16-godišnji učenik Hemijsko-tehnološke škole zaražen koronavirusom, koji je osam dana proveo u kućnoj iziolaciji, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Kako su naveli u Zavodu za javno zdravlje Kruševac, tinejdžer je od 12. oktobra bio u izolaciji jer mu je otac bio pozitivan na koronavirus. Četiri dana kasnije i dečak je bio pozitivan na kovid 19, rečeno je za Euronews Srbija iz Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

Dečakova majka rekla je za Euronews Srbija da je bio bez svesti i da su pozvali Hitnu pomoć, koja je samo mogla da konstatuje smrt.

"Javljeno mi je da je dečak u izolaciji, usled pozitivnog deca njegovog oca. Nakon toga, sve vreme izolacije, juče sam čuo od roditelja da je on 16. bio testiran i pozitivan na koronavirus", rekao je za Euronews Srbija razredni starešina dečaka, Miljko Đokić.

Kako kaže, osim što je razredni, on je i profesor fizičkog vaspitanja, i nije primetio da je dečak imao bilo kakvih problema na nastavi.

"Suštinski, o svakom detetu puno toga znam, kao i svaki razredni starešina. Nije mi poznato da je imao neku pridruženu bolest", rekao je Đokić.

Da je dečakov otac bio pozitivan potvrdio je i rukovodilac Školske uprave Kruševac Zoran Asković i dodao da je dečak od pre osam dana bio u izolaciji zajedno sa njim. Prema Askovićevim rečima, u poslednje tri nedelje broj inficiranih učenika u Rasinskom okrugu se smanjuje, prenosi Tanjug.

U Rasinskom okrugu 696 učenika od ukupno 24.000 od početka školske godine bilo je pozitivno na koronavirus. Taj broj obuhvata Kruševac i još pet opština. Zaraženo je i 122 nastavnika.

Komentari (0)

Srbija