Aktuelno

Dačić o hapšenju osumnjičenog u Barseloni: Ne vidim razlog da Vušović ne bude izručen Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2024

-

10:16

Dačić o hapšenju osumnjičenog u Barseloni: Ne vidim razlog da Vušović ne bude izručen Srbiji
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi bilo od velikog značaja da Nikola Vušović, poznat kao Džoni sa Vračara, koji je uhapšen prošle sedmice u Barseloni, bude izručen Srbiji.

Dačić je naveo da je Vušović bio povezan sa mnogim kriminalnim grupama i da se tereti za nekoliko teških ubistava i šverc i trgovinu narkoticima.

Ministar je za TV Pink rekao da je u policijskom smislu stavljena tačka na taj slučaj i da španski pravosudni organi treba da nastave postupak i da se odluči kome će biti izručen, podsetivši da je Vušović uhapšen po srpskoj Interpolovoj poternici.

''Tako je bilo i sa drugim kriminalcima koje mi potražujemo. Oni svuda redom operišu i mnoge zemlje raspisuju svoje poternice. Od velikog značaja bi bilo da bude izručen Srbiji i ne vidim razloga da se to ne desi'', rekao je Dačić.

Govoreći o saradnji srpske policije sa međunarodnim policijskim institucijama, Dačić je naveo da su poslednjih dana sprovedene dve odvojene akcije sa predstavnicima Evropola i da je uhapšena velika grupa osumnjičena za nelegalnu distribuciju legalnih, već proizvedenih lekova, odnosno tableta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija