Aktuelno

Tužilaštvo formiralo predmet u vezi slučaja trgovnskih lanaca: Ispituje se ima li elemenata krivičnih dela

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/10/2024

-

13:00

Tužilaštvo formiralo predmet u vezi slučaja trgovnskih lanaca: Ispituje se ima li elemenata krivičnih dela
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu formiralo je predmet nakon informacija koje su proistekle iz Zaključka Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije, kojim se pokreće postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv četiri privredna društva:"Delez", "Merkator S", "Univereksport-import" i "DIS", povtđeno je iz Višeg javnog tužilaštva za Euronews Srbija.

Kako su dodali, na ovaj način treba da se proveri da li se u postupcima ovih društava eventualno stiču i elementi krivičnog dela.

Tužilaštvo je podnelo Sektoru tržišne inspekcije Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja u vezi sa inspekcijskim nadzorom i kontrolama izvršenim nad četiri privredna društva u periodu od 2016. godine do 2024. godine, u pogledu načina vršenja prometa roba i usluga, formiranja maloprodajnih cena, sprečavanja konkurencije i drugo.

Podstimo, Komisija za zaštitu konkurencije je 10. oktobra pokrenula postupak protiv društava Delez Srbija (vlasnik Maxi prodavnica), Mercator S, Univereksport i DIS, zbog povrede konkurencije na tržištu zaključivanjem restriktivnog sporazuma, odnosno dogovaranjem istih cena za određene proizvode.

Komentari (0)

Srbija