Aktuelno

Dačić: Interpol Zagreb obavestio MUP o hapšenju važnog člana grupe Kavači Milovana Zdravkovića

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2024

-

21:11

Dačić: Interpol Zagreb obavestio MUP o hapšenju važnog člana grupe Kavači Milovana Zdravkovića
Tanjug/MUP Srbije - Copyright Tanjug/MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Interpol Zagreb obavestio Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da su lišili slobode po našoj međunarodnoj poternici Milovana Zdravkovića, visoko pozicioniranog člana organizovane kriminalne grupe Kavači.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je od strane Interpola Zagreb obavešteno da su, dana 11.10.2024. godine, lišili slobode po našoj međunarodnoj poternici lice Zdravković Milovana, rođenog 24.11.1979. godine u Beogradu, radi krivičnog gonjenja po naredbi Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog gonjenja po naredbi Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal zbog krivičnih dela udruženje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo", navodi se u saopštenju MUP-a.

Interpol Beograd je potvrdio validnost međunarodne poternice.

"Milovan Zdravković je visoko pozicioniran član organizovane kriminalne grupe Kavači i sve odluke vezano za izvršenja krivičnih dela ove OKG donosio je zajedno sa Radojem Zvicerom i još nekoliko istaknutih članova", naveo je Dačić. 

Zdravković je u Srbiji osumnjičen da je, kao član OKG Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka učestvovao u planiranju i pripremanju izvršenja krivičnog dela teško ubistvo izvršeno dana 19.01.2020. godine u Atini kada su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović, kao i krivičnog dela teško ubistvo izvršeno dana 23.07.2020. godine na ostrvu Krf, kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić. 

Uloga Milovana Zdravkovića ogledala se u finansiranju logistike, plaćanje za rentiranje stanova, angažovanju lica za opservaciju, kao i nabavku i transport oružja za izvršenje krivičnog dela. 

"Takođe, Milovan Zdravković je sa ostalim članovima OKG Kavači kupovao opojnu drogu kokain iz Južne Amerike u većim količinama, koja je dalje transportovana i distribuirana u Evropi. Milovan Zdravković je, prema operativnim saznanjima, kum Radoja Zvicera”, izjavio je Dačić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija