Aktuelno

U Višem javnom tužilaštvu saslušan osumnjičen zbog pretnje pištoljem i napada mačetom

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2024

-

15:50

U Višem javnom tužilaštvu saslušan osumnjičen zbog pretnje pištoljem i napada mačetom
U Višem javnom tužilaštvu saslušan osumnjičen zbog pretnje pištoljem i napada mačetom - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Z.A. (49) zbog sumnje da je neovlašćeno nosio pištolj kojim je pretio N. T. i D. T, a mačetom tupih oštrica naneo lake telesne povrede desne šake oštećenom N. T. 

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, Z.A. (49) saslušan je zbog sumnje da je 10. avgusta 2024. godine u Vrčinu, u Grockoj, u večernjim časovima izvršio krivična dela krivična dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija,Ugrožavanje sigurnosti i Lake telesne povrede.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, navodi se u saopštenju. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da je Z.A. 10. avgusta oko 21.30 časova u Vrčinu neovlašćeno nosio pištolj marke “Walther” bez vidljivog fabričkog broja, kada je došao do kuće oštećenih N. T. i D. T, pa se nakon prethodne svađe sa njih dvojicom, mašio pištolja i uperio ga N. T. ispod brade.

N. T. mu je pištolj oteo, ali je Z.A, kako se sumnja, potom mačetom tupih oštrica koju je poneo sa sobom, zadao N. T. pet udaraca po rukama koje je, štiteći se, držao preko glave i tom prilikom mu naneo lake telesne povrede desne šake. Nakon toga N. T. mu je oduzeo mačetu, a Z.A. se udaljio sa lica mesta, kaže se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija