Da li biste probali hladnu supu od jagoda i malina? Počinje GastroFest, festival visoke gastronomije na Dorćol Placu
Komentari15/06/2024
-18:34

Hladna supa od jagoda i malina sa hrskavim hlebom, svinjski obrazi sa grejvijem i pireom od tartufa sa Fruške gore, limun gel sa hrskavom čokoladom samo su neki od specijaliteta koje posetioci mogu da probaju danas i sutra na GastroFestu na Dorćol Placu (Platz) u Beogradu.

TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ
Festival visoke gastronomije i autentičnih ukusa okupio je ljubitelje hrane i pića, nudeći im priliku da uživaju u raznovrsnim domaćim specijalitetima.
"GastroFest potiče iz Bečeja. U Bečeju su prošle godine po šesti put organizovali. Ove godine smo odlučili da dovedemo naš festivalu Beograd, da pokažemo široj publici koncept festivala", rekao je organizator festivala Daniel Jovanović.

TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ
Glavna tema ovogodišnjeg festivala je spajanje malih proizvođača sa restoranima.
"Želimo da gradimo most između njih, pošto verujemo da visoka gastronomija u Srbiji ne može da postoji bez lokalnih, visoko kvalitetnih namirnica", objasnio je Jovanović.
On je najavio današnje predstavljanje šest restorana, sutra će biti predstavljeno sedam.

TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ
"Danas i sutra imamo promociju restorana, promociju malih proizvođača... Sutra nam dolaze još dva restorana iz Vojvodine, uglavnom su vojvođanski restorani, Novi Sad, Subotica, Čenej, a biće i jedan restoran iz Beograda", najavio je Jovanović.
Posetioci mogu da degustiraju i domaće kolače, ljutenicu, domaće sokove i vina, kao i kravlji i ovčiji sir u maslinovom ulju, slatko od bele trešnje i druge proizvode.
TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ
Takođe, u ponudi je i prvi bazni sos na našem tržištu čija ljutina se oseća samo u ustima, a ne u stomaku.
Festival nudi i domaći med i pivo.
Na programu su i gastro paneli, gastro matine, gastro radionice, ali i radionice za decu, od likovnih, interaktivnih do ekoloških.
Deca do 13 godina ne plaćaju ulaz.
Komentari (0)