Aktuelno

Oglasili se iz Laste povodom sudara kod Mladenovca: Putničko vozilo se kretalo u suprotnom smeru i udarilo u naše vozilo

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2024

-

10:14

Oglasili se iz Laste povodom sudara kod Mladenovca: Putničko vozilo se kretalo u suprotnom smeru i udarilo u naše vozilo
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Saobraćajno preduzeće Lasta Beograd saopštilo je povodom današnje saobraćajne nezgode na autoputu Beograd-Niš kod Malog Požarevca da je, prema informacijama kojima raspolažu, do nesreće došlo tako što je putničko vozilo koje se kretalo u smeru Beograd-Mladenovac prešlo u suprotnu traku i udarilo u autobus tog preduzeća.

Kako je navedeno, autobus je prevozio putnike na relaciji Mladenovac -Beograd autoputem sa polaskom u 05.25 sati (linija 493).

"Po informacijama sa kojima raspolažemo do saobraćajne nesreće je došlo tako što je putničko vozilo koje se kretalo u smeru Beograd-Mladenovac prešlo u suprotnu traku i udarilo u naše vozilo. Tom prilikom je vozač putničkog vozila preminuo na licu mesta, a po informacijama sa lica mesta i datih od Ministarstva zdravlja povređeno je više od 30 putnika, četiri putnika su sa težim povredama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je teže povređen i vozač autobusa, koji je odvezen je u Urgentni centar na dalje lečenje.

"Na mesto nesreće ispred kompanije došli su izvršni direktor za saobraćaj i izvršni direktor za tehničke poslov", navode iz Laste.

"Ovom prilikom SP Lasta ad Beograd izražava saučešće porodici preminulog vozača putničkog vozila, želimo svim povređenim putnicima iz autobusa brz oporavak, uz napomenu da je naša kompanija spremna da u okviru svojih mogućnosti pruži bilo kakvu potrebnu pomoć putnicima iz navedenog autobusa", navedeno je u saopštenju.

Navode takođe da će o svim dodatnim informacija u vezi sa pomenutom saobraćajnom nesrećom blagovremeno obavestiti javnost. 

Vozač putničkog automobila poginuo je jutros u sudaru sa autobusom kod Mladenovca, a u Urgentni centar je dovezeno 37 osoba od kojih su četiri teže povređene. Kako saznaje Tanjug, većina ima povrede glave, dok su neki sa ortopedskim povredama. Povređene je u Urgentnom centru obišao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Više pročitajte u odvojenom tekstu OVDE.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija