Tenis

Senzacija: Popirin eliminisao neprepoznatljivog Đokovića sa US opena

Komentari

Autor: Euronews

31/08/2024

-

07:31

Senzacija: Popirin eliminisao neprepoznatljivog Đokovića sa US opena
Senzacija: Popirin eliminisao neprepoznatljivog Đokovića sa US opena - Copyright Tanjug/(AP Photo/Julia Nikhinson)

veličina teksta

Aa Aa

Nova senzacija na US openu: Novak Đoković eliminisan je u trećem kolu od Australijanca Alekseja Popirina 3:1 (6:4, 6:4, 2:6, 6:4) i tako će posle 2017. jednu sezonu zavšiti bez osvojenog Grend Slema.

Posle Karlosa Alkaraza i Đoković je završio učešće na US Openu, najranije od 2006. kada ga je u ovoj trećoj rundi izbacio Lejton Hjuit.

Kako se to dogodilo? Novak je sem u trećem setu, kada je ličio na najboljeg na planeti, igrao toliko promenljivo da se prosto nudio Popirinu da napravi senzaciju i konačno savlada srpskog asa u četvrtom odmeravanju snaga.

 

 

Imao je Đoković 16 asova, ali i 14 duplih grešaka, imao je 40 vinera, ali i 49 neiznuđenih grešaka. Jeste se osvajač zlatne medalje iz Pariza mučio i u prva dva kola da pronađe servis, ali noćas se njegova igra, kojom pleni i razbija dve decenije jednostavno raspala. Nije Popirin igrao maestralno kao recimo Alkaraz u finalu Vimbldona, nego Novak nije uspevao da realizuje neke za njega baš obične situacije. Zato je Đoković pao sa trona US opena, pašće i na ATP listi, a poslednji Grend slem čeka nekog novog šampiona.

 
Naredni rival Popirina biće Amerikanac Frensis Tijafo koji je savladao sunarodnika Bena Šeltona posle nešto više od četiri sata igre.

Komentari (0)

Sport