Tenis

Novak Đoković igra treće kolo Vimbldona: Protivnik Aleksej Popirin

Komentari

Autor: Euronews

07/06/2024

-

10:29

Novak Đoković igra treće kolo Vimbldona: Protivnik Aleksej Popirin
Novak Đoković igra treće kolo Vimbldona: Protivnik Aleksej Popirin - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Posle dana odmora i resetovanja, Novak Đoković danas nastavlja pohod na osmu titulu na Vimbldonu, a organizator nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu njegov meč trećeg kola, sa Aleksejem Popirinom, postavio je za poslednji na Centralnom terenu, pa ga ne bi trebalo očekivati pre 18 časova. Najranije. 

Uprkos nedavnoj operaciji meniskusa, povlačenju sa poslednjeg Rolan Garosa i sezoni bez trofeja, podrazumeva se da je osvajač rekordba 24 Grend slema favorit na papiru, samo što je potrebno da to opravda i u trećem međusobnom susretu sa 47. reketom sveta.  

Video sam da je pobedio u trileru od pet setova. Voli da igra servis forhend. Imali smo sjajan meč u Australiji. Mislim da je popravio bekhend i kretanje. Postaje kompletan igrač. Visok. Ako servira dobro, teško je igrati protiv bilo koga na traviako. Ključ će biti u tome da mu čitam dobro servise i da je isto tako dobro serviram. Očekujem težak izazov", iskren je vlasnik svih najbitnijih rekorda u istoriji "belog sporta".

Australijanac je sa najuspešnijim srpskim sportistom svih vremena već igrao ove godine u istoj fazi Australijan opena i uspeo da mu uzme drugi set i unese neizvesnost u trećem (3:1). Đoković je dobio i prvi međusobni duel u Tokiju 2019. godine (2:0). Oba su bila na betonu, a sada ćemo videti kako se "reketanju" na travi. 

Novak je u prethodna dva kola bio bolji od Engleza Džejkoba Firnlija u četiri seta i pre toga Čeha Vita Koprivu u tri čina. 

Komentari (0)

Sport