Tenis

Đoković do trećeg kola uz izgubljen set: Firnli pao nakon tri sata igre

Komentari

Autor: Euronews

04/07/2024

-

17:38

Đoković do trećeg kola uz izgubljen set: Firnli pao nakon tri sata igre
Đoković do trećeg kola uz izgubljen set: Firnli pao nakon tri sata igre - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković je pobedio Engleza Džejkoba Firnlija 3:1 (6:3, 6:4, 5:7, 7:5) i plasirao se u treće kolo Vimbldona gde ga čeka Aleksej Popirin. Mladi 22-godišnji Britanac je uradio sve što je u njegovoj moći, ali je to bilo nedovoljno da se čak i "okrnji" jedan od najboljih tenisera u istoriji.

Srpski as je u meč sa Britancem ušao kao i u onaj sa Koprivom u prvom kolu. Dozirao je kretnju, nije ulazio u rizik i samo se zagrevao za ono što sledi. Sačekao je priliku brejk priliku u osmom gemu, oduzeo je servis Firnliju, a zatim mirno odservirao za osvajanje prvog seta - 6:3.

 

 

Koliko je dobro servirao u prvom setu, Novak je malo popustio u tom veoma važnom segmentu u igri na travi, pa je i Britanac osvajao poneki poen, pa je u četvtom gemu stigao do svoje prve brejk lopte. Međutim, teniski GOAT nije dozvolio da 277. igrač na ATP listi dobija na samopouzdanju. Firnli, koji je na turniru u Istbornu odigrao svoj prvi meč na ATP turnirima servirao je veoma dobro u drugom setu, te je Novak čekao stroljivo novu priliku i dočekao je u sedmom gemu. Poveo je 4:3, a zatim mirno dobio drugi set - 6:4.

Firnli je treći set započeo poprilično sigurnim servisima, iako je imao dva seta zaostatka. Ni Đoković nije zaostajao, te je bez problema osvajao svoje servis gemove. Međutim, Britanac nije održao servis na poterbnom nivou, te je već u petom gemu srpski teniser stigao do brejka. Ipak, Firnli je odmah uzvartio berjkom. Oba tenisera su bila sigurna na servisu sve do pred kraj seta. Britanac je iskoristio slabiji period igre Đokovića, i brejkom smanjio na 2-1 u setovima.

U četvrtom setu je viđena gotovo identična slika. Oba tenisera su držala svoj servis sve do rezultata 5:5. Đoković je tu stigao do brejk lopte, a usledila je dupla greška Firnlija. Nakon toga, srpski teniser je rutinski osvojio svoj servis gem i obezbedio plasman u treće kolo. 

Komentari (0)

Sport