Tenis

Novak Đoković trokorakom do drugog kola Vimbldona: Kopriva bez ikakvih šansi za senzaciju

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2024

-

18:12

Novak Đoković trokorakom do drugog kola Vimbldona: Kopriva bez ikakvih šansi za senzaciju
Novak Đoković trokorakom do drugog kola Vimbldona: Kopriva bez ikakvih šansi za senzaciju - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković nije imao većih problema u prvom meču posle operacije meniskusa, nakon prinudnog povlačenja sa Rolan Garosa, šta više rutinski se "otarasio" Vita Koprive u startnom kolu Vimbldona - 3:0 (6:1, 6:2, 6:2) i dao se u trku za svojim osmim trofejom na travi Londona. 

Istina, ni rival nije bio ni blizu nivoa najboljeg tenisera sveta svih vremena, jer je osvajač rekordnog broja Grend slemova (24) imao posla s čovekom kom je ovo bio tek drugi ulazak u glavni žreb nekog turnira ranga "velike četvorke".

Raduju, ipak, Novakovo kretanje i prepoznatljiv takmičarski žar, sa sve ljutitim obraćanjima saradnicima u njegovoj loži, odnosno utisak da je desno koleno u najboljem mogućem stanju u datim okolnostima, iako upakovano u steznik.

Pogotovo što je Novak tek u zadnjem trenutku, malo pre "uparivanja" učesnika, prelomio da se prijavi za nezvanično prvenstvo sveta u tenisu, gde je prošle sezone izgubio epsko finale sa Karlosom Alkarazom.

Prvi set odveo je na svoju vodenicu u četvrtom gemu, kada je na kraju maratonske razmene udaraca, napravio prvi brejk u odmeravanju snaga sa Čehom (3:1). Ubrzo je usledio drugi, za nedostižnih 5:1, a po istom scenariju je dobio i drugi.

S 2:1 "spustio" je nedoraslog 27-godišnjaka, a s 5:2 ga ubio u pojam, a sebi dao for za očekivanu pobedu, mada na polovini 2024. godine nema nijedan osvojeni turnir, čak ni one niže "klase". 

Treća deonica apsolutnog favorita i totalnog autsajdera buila je nešto izjednačenija, Kopriva je pokušavao da "ožari" deceniju starijeg takmaca i makar malo odloži pakovanje kofera, ali je popustio u 5. gemu (2:4).

Novak ga je brejknuo i u sedmom, posle čega je bilo samo pitanje minuta kada će se Đoković pokloniti publici u engleskoj prestonici i krenuti na resetovanje za drugu rundu. 

 

 

 

 

Komentari (0)

Sport