Tenis

Olga Danilović poražena u osmini finala Rolan Garosa: Povela 4:1 u prvom setu, pa do kraja meča osvojila dva gema

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2024

-

12:30

Olga Danilović poražena u osmini finala Rolan Garosa: Povela 4:1 u prvom setu, pa do kraja meča osvojila dva gema
Olga Danilović poražena u osmini finala Rolan Garosa: Povela 4:1 u prvom setu, pa do kraja meča osvojila dva gema - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

San najboljeplasirane srpske teniserke, Olge Danilović o potencijalnoj borbi za trofej na Rolan Garosu je završen!

Čehinja Marketa Vodroušova savladala ju je u osmini finala drugog Grend slema u sezoni i plasirala se u nastavak takmičenja, dok je Beograđanka morala da se zadovolji plasmanom među 16 najboljih, što je njen najbolji rezultat u karijeri - 2:0 (6:4,6:2). 

U susretu dve levoruke igračice, što i nije tako čest slučaj u ženskom tenisu, viđena je velika borba, pred gotovo praznim tribinama stadiona "Suzan Leglen" i mnogo bolje se snašla Čehinja, iako je Olga odlično otvorila meč.

Srpska teniserka je odmah na startu napravila brejk i povela sa 4:1, a onda je usledio veliki pad u igri kojem su kumovale i neke loše sudijske odluke koje su je izbacile iz fokusa.

Dozvolila je Danilovićeva da rivalka osvoji svih pet narednih gemova u ovom setu i stigne do prednosti, koja je u psihološkom smislu bila nenadoknadiva.

Nije uspevala Olga da uspostavi svoju igru, postala je vrlo nervozna, a kad je nakon tri propuštene brejk lopte u drugom gemu drugog seta ostala bez mogućnosti da izjednači na 1:1, trijumf rivalke je već postao izvestan.

Sve što je srpska teniserka uspela da uradi bilo je osvajanje trećeg gema, čime je prekinula neverovatnu seriju Čehinje od sedam uzastopnih gemova, ali nije imala snage i koncentracije da napravi preokret ili barem da uvede meč u treći set.

Češka teniserka će u četvrtfinalu igrati protiv najbolje igračice današnjice - Ige Švjontek.

Komentari (0)

Sport