Tenis

Đoković vs Muzeti drugi čin na Rolan Garosu: Najbolji na svetu nastavlja pohod u odbranu titule

Komentari

Autor: Euronews

01/06/2024

-

09:36

Đoković vs Muzeti drugi čin na Rolan Garosu: Najbolji na svetu nastavlja pohod u odbranu titule
Đoković vs Muzeti drugi čin na Rolan Garosu: Najbolji na svetu nastavlja pohod u odbranu titule - Copyright AP Photo/Jean-Francois Badias, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, večeras nastavlja pohod u odbranu titule na Rolan Garosu, gde će u trećem kolu turnira od 20.15 (Eurosport) odmeriti snage sa Lorencom Muzetijem. Susret na "Filip Šatrijeu" biće njihov šesti međusobni duel, a statistika je na strani našeg tenisera, koji vodi 4:1.

Ovo će ujedno biti i repriza duela sa Rolan Garoa iz 2021. godine, kada je Italijan pošteno namučio Đokovića, oduzevši mu prva dva seta u taj-brejku, da bi Novak posle predaje rivala, na kraju slavio pri rezultatu 2:2 i 4:0 u gemovima u petom setu.

Nakon toga, Đoković i Muzeti odigrali su još četiri duela, u kojima je srpski teniser slavio bez izgubljenog seta, dok je Italijan bio bolji samo u Monaku prošle godine - 2:1 (6:4, 5:7, 6:4).

Međutim, ove sezone Novak mu se revanširao upravo na tom turniru, pobedivši ga bez većih problema u dva seta (7:5, 6:3), s tim što je Italijan uspeo čak tri puta da oduzme servis Srbinu, što poziva na oprez...

Podsetimo, Đoković je do sada pobedio Pjer Iga Erbera i Karabaljesa Baenu na Rolan Garosu, dok je 30. igrač ATP liste bio bolji od Danijela Galana i Gaela Monfisa. 

Oba tenisera stigla su do ove faze takmičenja bez izgubljenog seta.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport