Tenis

Neverovatan meč Olge Danilović: kiša, prekid, svađa sa sudijom, i pobeda za treće kolo Rolan Garosa

Komentari

Autor: Euronews.rs

30/05/2024

-

19:01

Neverovatan meč Olge Danilović: kiša, prekid, svađa sa sudijom, i pobeda za treće kolo Rolan Garosa
Neverovatan meč Olge Danilović: kiša, prekid, svađa sa sudijom, i pobeda za treće kolo Rolan Garosa - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Naša najbolja teniserka, Olga Danilović, stigla je do trijumfa protiv protiv 10. teniserke sveta, Danijel Kolins, pobedom u tri seta 2:1 (6:7(3), 7:5, 6:4) u drugom kolu Rolan Garosa. Posle mukotrpnog meča, i krajnje neizvesne završnice, srpska igračica je uspela kao kvalifikantkinja da izbaci jednu od favoritkinji za samu završnicu. 

Meč je bio pravo preznojavanje. Prvo je teniserke na terenu omela kiša, potom je Olgu ražestila odluka sudije zbog koje je ušla u raspravu od gotovo minut. Incident se dogodio jer je naša teniserka bila na loptici, za koju je sudija procenio da je u autu, da bi potom korigovao svoju odluku i ražestila Danilovićevu. 

MN Press

Srpska teniserka, Olga Danilović

Videli smo meč sa pregršt brejk lopti na obe strane, Amerikanka je u jednom trenutku drugog seta bila nadomak pobede, a onda je Olga uspela da se kroz taj-brejk izbori za treću "rundu", i tamo je pokazala zube. 

Morala je Danijel Kolins da zatraži medicinski tajm-aut tokom trećeg seta pri vođstvu Olge Danilović od 2:1, srpska teniserka ju je poprilično mučila i slomila do jedne od najvećih pobeda u karijeri.

Olga je tako od dolaska u Pariz upisala pet trijumfa i za šesti će se boriti sa hrvatskom teniserkom Donom Vekić.

Komentari (0)

Sport