Tenis

Siner doveo u pitanje nastup na Rolan Garosu

Komentari

Autor: Euronews

05/05/2024

-

20:30

Siner doveo u pitanje nastup na Rolan Garosu
Janik Siner - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

veličina teksta

Aa Aa

Mnogi ljubitelji tenisa predvideli su da bi baš ova godina mogla označiti promenu na ATP vrhu i ozvaničiti dolazak nove generacije na čelu sa Janikom Sinerom i Karlosom Alkarazom. Španac se veoma muči, i većina poštovalaca "belog sporta" ostala je iznenađena njegovim povlačenjem sa turnira u Monte Karlu, odnosno ispadanjem u četvrtifinalu Madrida. Sada deluje da nam predstoji novo razočaranje od nadirućih nada.

Naime, kako prenosi italijanska "Gazzeta", Janik Siner je označio svoj nastup na Rolan Garosu kao veoma upitan. Podsećamo da je usled povrede bio prinuđen da se povuče sa turnira u Rimu, a izgleda da bi sličan ishod mogao da nam predstoji u Paizu. 

"Neke povrede mogu da se spreče, druge ne mogu. U Monte Karlu je moje telo bilo malo izmoreno. Međutim, ja bih voleo da mogu da igram sve turnire. Mislim da samo mogu da učim iz ovoga", istakao je Siner i dodao o svom nastupu u prestonici Francuske: 

"Odlučićemo kako ćemo tretirati povredu. Neću taći reket neko vreme i igraću u Parizu samo ukoliko sam na svojih sto posto. Ako nisam na svom najvišem nivou, ponovo ću preskoćiti. Neću da odbacim tri godine svoje karijere, zato što sam zanemarivao sebe i svoje telo". 

S obzirom da situacija deluje ozbiljnije nego što je očekivano, novinare je zanimao stepen povrede.

"Ne želim da ulazim u detalje, ali mislili smo da je u pitanju jedno, a stvar je potpuno drugačije prirode", dovršio je mladi Italijan. 

Ovu sezonu, Siner je započeo bajkovito, osvajanjem Australijan opena. Ipal, kako godina odmiče, deluje da nema previše sreće, kao što je to bio slučaj u Melburnu. 

Komentari (0)

Sport