Ostali sportovi

Dejan Savić otkriva: Japan neće biti domaćin Svetskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

29/08/2021

-

16:47

Dejan Savić otkriva: Japan neće biti domaćin Svetskog prvenstva
Dejan Savić otkriva: Japan neće biti domaćin Svetskog prvenstva - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić je, u podkastu “Pod kapicom”, otkrio kako bi mogla da izgleda nadolazeća sezona. 

“Plan za predstojeću godinu će brzo da se napravi. Čekamo u suštini kalendar određenih takmičenja. Ono što je zanimljivo jeste da sledeće godine treba da bude Svetsko prvenstvo u Japanu, u Fokuoki u maju mesecu, kao i Evropsko prvenstvo u Splitu krajem avgusta i početkom septembra. Celokupna situacija oko Olimpijskih igara i odlaganje trka Formule 1 u Japanu verovatno će prouzrokovati da u Japanu neće biti Svetskog prvenstva. Tako da se traži novi organizator. Razmatraju se dve opcije: ruski Kazanj, odnosno Doha u Kataru”, otkrio je Dejan Savić, pa nastavio:

“Krajem septembra je trebalo da se održi i FINA Kup, ali su, izgleda, odustali od te ideje. Premestiće to takmičenje za januar 2023. godine. Svetska liga bi trebalo da se održi sledeće godine, ali kada i po kom principu - ne zna se”.

Potom je selektor srpskih vaterpolista istakao da će sezona biti izuzetno naporna:

“Sve u svemu, biće izuzetno naporna sezona. Imamo dosta klubova koji će učestvovati na raznim poljima: domaći šampionat, regionalna liga, Liga šampiona, Kup Evrope... Fajnal-ejt Lige šampiona treba da se završi drugog jula. Pomeren je čak za mesec dana”, podvukao je Savić.

Komentari (0)

Sport