Ostali sportovi

Nada Matić i Borislava Perić Ranković osvojile srebro na Paraolimpijskim igrama

Komentari

Autor: Euronews

31/08/2024

-

20:20

Nada Matić i Borislava Perić Ranković osvojile srebro na Paraolimpijskim igrama
Nada Matić i Borislava Perić Ranković osvojile srebro na Paraolimpijskim igrama - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Parastonoteniserke Nada Matić i Borislava Perić Ranković donele su Srbiji medalju i pre finala Paraolimpijskih igara u Parizu, samo je bilo pitanje kog će sjaja biti. Na kraju su najveće sportsko takmičenje za osobe s invaliditetom završile na drugom mestu, pošto su u zadnjem meču poražene od kineske kombinacije Sjaodan Gu i Pan Đamin iz Kine - 1:3. 


Dominantno su Azijatkinje ušle u prvi set, stekle brzo prednost i do kraja je bez prevelikih problema sačuvale do konačnih 11:7 u tom delu nadmudrivaja reketima. U drugom je naš tim zaigrao kvalitetnije, smirenije, raznovrsnije... i zaslužio rezultatski restart borbe u "gradu svetlosti". 

Opet su u nastavku Kineskinje uzele primat i već s 6:1 nagovestile ishod. Trudile su se naše dame, ali ovog puta im stvari nisu išle od ruke, pa su lako i brzo priznale još jednu izgubljenu bitku (3:11). U novom setu su morale da idu na sve ili ništa i jesu se dobro držale, igralo se poen za poen do 7:7.

Tada su se rivalke odlepile, pa redom odbijale pokušaje "orlica" da ih sustignu - 11:7. Što nikako ne umanjuje izvanredan uspeh Nade i Borislave, u žestokoj konkurenciji POI 2024, jer su blistale na putu do meča za tron.

Šteta što njihovu sudbinu nije podelio i Nebojša Đurić, paraatletičar iz Srbije, kom je srebro u bacanju kugle oduzeto zbog navodno neadekvatnih kolica, iz kojih je bacao. Što je on sam nazvao "najvećom prevarom i krađom". 

Komentari (0)

Sport