Ostali sportovi

Sjajna vest iz Perua: Luka Bošković vicešampion sveta u skoku udalj

Komentari

Autor: Euronews

31/08/2024

-

08:35

Sjajna vest iz Perua: Luka Bošković vicešampion sveta u skoku udalj
Sjajna vest iz Perua: Luka Bošković vicešampion sveta u skoku udalj - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Srbija ima juniorskog vicešampiona sveta u skoku udalj: Luka Bošković zasijao je na Svetskom prvenstvu u Peruu i osvojio srebrnu medalju skokom od 7,93 metara.

Pulen Dragutina Topića je i otišao u Peru sa velikim ambicijama, skočio je samo santimetar manje od ličnog rekorda i okitio se titulom vicešampiona jer je Roka Farkaš sa vetrom u leđima doskočio na 8,14 metara. Bronzani je Australijanac Mejson Mekgroder.

Bošković je osvajanjem srebra doneo prvo odličje našoj zemlji na ovogodišnjem Svetskom juniorskom prvenstvu, inače desetu medalju za Srbiju u istoriji ovog takmičenja. 

 

 

Finale u trci na 3000 metara imala je Saima Murić, 18-godišnja članica Novog Pazara. Zauzela je 10. mesto rezultatom 9:13,21 minut, što je njen novi lični rekord. U hodanju na 10 kilometara juniorskim rekordom Srbije 46:38,04 Mina Stanković zauzela je 13. mesto, u konkurenciji 35 takmičarki.

U subotu, poslednjeg dana Šampionata, Srbija će imati još troje takmičara. Angelina Topić od 23:25 časova počinje finale skoka uvis, posle ponoći u troskoku se takmiči Teodora Boberić i na kraju na 1,500 metara trči Aldin Ćatović.

Komentari (0)

Sport