Ostali sportovi

Pljušte čestitke zlatnim "delfinima": Oglasili se mnogi državni zvaničnici

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2024

-

15:39

Pljušte čestitke zlatnim "delfinima": Oglasili se mnogi državni zvaničnici
Tanjug/Strahinja Аćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Аćimović

veličina teksta

Aa Aa

Brojni državni zvaničnici čestitali su vaterpolo reprezentaciji Srbije na osvajanju treće uzastopne olimpijske zlatne medalje, pobedom nad reprezentacijom Hrvatske u finali Olimpijskih igara u Parizu. Prethodno je pobedu čestitao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučević: Zlatnim slovima ispisana istorija svetskog vaterpola

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević čestitao je "delfinima" fantastičnu pobedu.

"Treće olimpijsko zlato za Srbiju! Fantastična pobeda naših delfina!! Treće uzastopno olimpijsko zlato! Zlatnim slovima ispisana istorija svetskog vaterpola! Ponosni smo na vas! Veseli se srpski rode! Živela Srbija!", poručio je Vučević na svom Instagram nalogu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je danas u finalu pobedila selekciju Hrvatske rezultatom 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3).

Brnabić: Neizmerna je radost koju ste doneli Srbiji 

Zlatnim vaterpolistima čestitala je i predsednica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić.

"Hvala našim šampionima, zlatnim vaterpolistima! Neizmerna je radost koju ste doneli Srbiji, čestitam celom timu sa željom da nastavite da postižete ovakve rezultate", napisala je Brnabić na svom Instagram profilu.

Dačić: Srpski vaterpolisti pišu istoriju zlatnim slovima

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić pridružio se čestitkama trostrukim olimpijskim šampionima.

"Srpski vaterpolisti pišu istoriju zlatnim slovima! Naši zlatni momci ostvarili su rezultat za pamćenje! Dragi naši delfini, od srca vam čestitam olimpijsko zlato. Vaša pobeda je još jedna u nizu radosti za Srbiju", napisao je Dačić na svom Instagram profilu.

On je dodao da su vaterpolisti snažnom voljom, borbenošću i srčanošću pokazali svetu da su najbolji i treći put uzastopno osvojili zlato na Olimpijskim igrama.

"Vaš uspeh je planetarnih razmera i inspiracija mladim generacijama da se do uspeha dolazi istrajnošću i predanošću. Osvojeno zlato slave svi građani Srbije koji su bili uz vas svake sekunde lavovske borbe koju ste pokazali u olimpijskim vodama", zaključio je Dačić.

Šapić: Najbolja odbrana odigrana u poslednjih deset godina

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić takođe je čestitao vaterpolistima Srbije.

"Najbolja odbrana odigrana u poslednjih deset godina! Poslednjih sedam olimpijskih igara uvek medalja, od toga osvojena tri zlata zaredom! Vaterpolo je zaslužio daleko bolji tretman nego što ima u srpskom društvu. Svaka čast, naklon do poda. Po ko zna koji put proneli ste ime Srbije, na najbolji mogući način. Hvala do neba", navedeno je u čestitki koju je Šapić uputio vaterpolistima, saopštio je Beoinfo.

Dodik: Potvrdili ste kvalitet srpskog vaterpola

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik takođe je čestitao "delfinima", selektoru i stručnom štabu na istorijskom uspehu 

"Sa velikim ponosom i radošću našim 'delfinima', selektoru i stručnom štabu upućujem iskrene čestitke povodom osvajanja najsjajnijeg odličja na Olimpijskim igrama. Vašom brilijantnom igrom, nesalomljivošću i jedinstvom još jednom ste potvrdili kvalitet srpskog vaterpola na svetskom nivou i nastavili sa trofejnom tradicijom", naveo je Dodik u čestitki.

On je zahvalio vaterpolistima što su ovim zlatom "obasjali svoju zemlju i narod", što i ljude iz Republike Srpske čini veoma ponosnim. "Uveren sam da će ova generacija vaterpolista i u vremenu koje je pred nama donijeti još mnogo pobeda i trofeja”, navodi se u čestitki.

Komentari (0)

Sport