Ostali sportovi

Bokser Vahid Abazov bez plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara

Komentari

Autor: Euronews

31/07/2024

-

21:04

Bokser Vahid Abazov bez plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara
Bokser Vahid Abazov bez plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara - Copyright Tanjug/AP Photo/Ariana Cubillos

veličina teksta

Aa Aa

Srpski bokserski reprezentativac Vahid Abazov poražen je na poene od Britanca Luisa Ričardsona i nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Olimpijskih igara u kategoriji do 71 kilogram.

Abasov je imao za rivala osvajača srebrne medalje sa EP 2022. u Jerevanu, ali u kategoriji do 75 kilograma. Luis Ričardson važi za tehnički potkovanog boksera što je potvrdio i protiv dvostrukog prvaka Srbije i zlatnog sa EP 2022. u Jerevanu u velter kategoriji.

Ipak, srpski reprezentativac se uzdao u kvalitet, iskustvo iako je dosta niži od levorukog Britanca. Prva runda protekla je u ispitivanuu snaga, Abasov je bio oprezniji, čuvao se aperkata rivala i sudijama je bilo teško da ocene prvu rundu. Ona je ipak 3:2 pripala srpskom reprezentativcu.

Britanac je biomaktivniji u drugoj rundi, ali Abasov je iskusno skupljao poene, mada je u polednjih 20 sekundi primio dva udarca. Sudije su ovu rundu dodelile 3:2 Britancu.

Treća runda je odlučivala pobednika, Abasov je bio čvrsto rešen da reši meč što pre, zadao je dva dobra udarca. Ričardson je promašivao, srpski reprezentativac je čini se dobio i treću rundu, ali tako nisu mislile i sudije. Bodovale su 3:2 za Abasova, ali po broju peona slavio je Britanac!? Čini se da je i Abasov oštećen, dobio je dve od tri runde, a u onoj drugoj nije bio posebno slabiji od Ričardsona.

Komentari (0)

Sport