Košarka

Boston poveo protiv Majamija: Finale NBA lige na dohvat ruke

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2022

-

09:17

Boston poveo protiv Majamija: Finale NBA lige na dohvat ruke
Markus Smit - Copyright Tanjug/(AP Photo/Lynne Sladky)

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Bostona savladali su u gostima Majami sa 93:80 u petoj utakmici finalne serije Istočne konferencije i poveli 3:2 u pobedama, čime su se našli na pragu plasmana u veliko finale NBA lige.

Majami je ovaj susret igrao bez najvažnijeg pojedinca, Tajlera Hiroa, dok je Boston briljirao u defanzivnim zadacima, te rivala sveo na rekordno mali broj poena, što predstavlja najslabiji učinak jednog tima u ovogodišnjem plej-ofu na svom terenu.

Seltiksi su ključnu prednost stekli u trećoj četvrtini, u kojoj su "plus pet" sa poluvremena serijom 24:2 pretvotili u dvocifrenu razliku, a posebno rasoloženi u pobedničkom timu su bili Džejlen Braun sa 25 i Džejsona Tejtuma sa 22 poena, 12 skokova i devet asistencija.

S druge strane, u ekipi Majamija Bem Adebajo je bio najefikasniji sa 18 poena, Vinsent je postigao tri manje, a Batler je ubacio 13 poena.

Bostonu nedostaje još jedna pobeda za plasman u veliko NBA finale, a šesti meč na proghramu je u noći između petka i subote (02.30, TV arena 1 Premium).

Komentari (0)

Sport