Košarka

Virtus bolji od Partizana nakon trilera

Komentari

Autor: Euronews

23/10/2024

-

22:58

Virtus bolji od Partizana nakon trilera
Virtus bolji od Partizana nakon trilera - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana izgubili su od Virtusa iz Bolonje u utakmici 5. kola Evrolige rezultatom 70:69 (20:15, 17:17, 25:25, 8:13). Srpski tim imao je šut za pobedu, ali je Frenk Nilikina "erbolovao" poslednji pokušaj Partizana, koji je nakon dve vezane pobede doživeo treći poraz u sezoni. I to od ekipe koja do gostovanja u Beogradu nije imala nijednu pobedu u takmičenju.

Prava šteta... Imao je srpski tim bolju igru više od 35 minuta. U samoj završnici posle povrede Karlika Džonsa, Ife Lundberg preuzeo je ulogu lidera i u nekoliko navrata mogao da ispadne junak "parnog valjka". Najpre kada je propustio priliku da realizuje "2+1" na minut do kraja, a onda i na pet sekundi do poslednjeg zvižduka, kada je prethodno Vil Klajburn doneo preokret Virtusu, i ispostaviće se konačan rezultat (70:69).

Dok je najveća žal ostala kada je Frenk Nilikina promašio pobedu u bukvalno poslednjim sekundama kada je ukrao loptu od rivala nakon izvođenja iz auta. Dok su navijači sa žaljenjem posmatrali propuštenu priliku "parnog valjka", koji je u dva navrata bio nadomak dvocifrene prednosti, Francuz je uzeo loptu od gostujućeg tima, ostao sam na trojci i "erbolovao" poslednju šansu srpskog tima za pobedu, koji je ovim porazom propustio lepu priliku da slavi pred svojim navijačima protiv relativno lakog protivnika na međunarodnoj sceni.

Odlična partija Tajrika Džonsa, koji je završio utakmicu sa 20 poena, je, nažalost, proćerdana. Ife Lundberg (14p) postigao je važne koševe u finišu, ali je isto promašio ključno polaganje u završnici, a potom i jedno bacanje, koje je možda moglo i da odluči utakmicu. Vanja Marinković je takođe bio dvocifren sa 10 poena, dok je apsolutni junak utakmice bio Vil Klajburn. Amerikanac je bio ključ pobede ekipe iz Bolonje sa 27 poena, a veliku pomoć imao je i u Ajzei Kordinijeu (12p) i Metu Morganu (10p).

Crno-beli su tako prekinuli niz od četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima, a šansu da poprave sliku na terenu imaće 30. oktobra u Areni, kada bude gostovao Monako. Dan ranije Virtus će u Bolonji dočekati Bajern.

Komentari (0)

Sport