Košarka

Duejn Vašington dobio papire: Amerikanac spreman za Bajern?

Komentari

Autor: Euronews

14/10/2024

-

16:03

Duejn Vašington dobio papire: Amerikanac spreman za Bajern?
Duejn Vašington dobio papire: Amerikanac spreman za Bajern? - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je okončana drama sa Šarlotom i NBA ligom, košarkaš Partizana Duejn Vašington biće na raspolaganju Željku Obradoviću do kraja sezone, a evroligaški debi sa crno-belima mogao bi da ima već sutra (20.45) kada u beogradsku "Arenu" stiže Bajern iz Minhena.

Prema navodima "Mocart sporta", rukovodstvo crno-belih rešilo je svu potrebnu papirologiju oko američkog košarkaša i nema prepreka da momak koji je upetljan u NBA trejd Njujorka i Mineoste, u kom je glavna zvezda bio Karl Entoni Tauns, ne zaigra sutra u Beogradu protiv Bavaraca. 

Podsetimo, ovo se na kraju ispostavilo kao odlična opcija za crno-bele, koji su dobili svog igrača do kraja sezone, a usput i obeštećenje od oko 600.000 dolara. Sa druge strane i Vašington je profitirao iz tog trejda, budući da je upskos raskidu saradnje sa Hornetsima u NBA ligi za ovo kratko vreme zaradio ugovor vredan 2.3 miliona dolara.

Vašintgon je već odigrao dva meča za crno-bele u ABA ligi, a ukoliko ne bude nekih nepredviđenih situacija, sutra će debitovati i na evroligaškoj sceni. Crno-beli imaju 0/2 posle dva uvodna kola, pošto su prethodno izgubili od Baskonije i Real Madrida i nema sumnje da će im pomoć bivšeg igrača Indijane i Finiksa dobro doći.

 

Komentari (0)

Sport