Košarka

Novi poraz Partizana u Evroligi: Real slavio u Madridu

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2024

-

22:52 >> 22:55

Novi poraz Partizana u Evroligi: Real slavio u Madridu
Novi poraz Partizana u Evroligi: Real slavio u Madridu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana poraženi su od Real Madrida u 2. kolu Evrolige, neslavno završivši mini turneju u Španiji, gde su protekle nedelje izgubili i od Baskonije. Za razliku od tesnog susreta u Vitoriji, srpski tim bio je konkurentan večeras pune tri deonice, da bi "oružje položio" početkom odlučujuće četvrtine, kada je Real 14:0 serijom u režiji Mejsa i "uspavanog" Muse i definitivno otklonio dileme po pitanju pobednika - 93:86 (24:24, 26:23, 18:17, 25:22).

Navijači u Vizink areni imali su prilike da gledaju uzbudljivu i efikasnu utakmicu u kojoj su Madriđani mahom održavali razliku zahvaljujući sjajnoj unutrašnjoj igri (23/35) i fenomenalnoj roli Kampaca, koji je pored 10 poena imao i 11 asistencija. Partizan se dobro držao na krilima visokih procenata timske realizacije, koja je išla i do 60 odsto u pojedinim trenucima, ali, nažalost, nisu imali snage da izdrže visok kontinuitet u finišu.

Real je odigrao sa mnogo jačim intenzitetom u drugom poluvremenu, Karlik Džouns se prekasno probudio, a u nedsotatku pravog lidera i boljih rešenja, srpski tim zabeležio je drugi poraz u sezoni.

Pobednički tim imao je veliki broj raspoloženih košarkaša, dok je Ibaka predvodio listu strelaca sa 15 poena. Sa druge strane, toliko je postigao i Karlik Džouns, koji je gotovo sve koševe dao u finišu meča Braun je ubacio 12, koliko i Marinković, dok su Tajrik Džons i Nilikina zavšili utakmice sa po 11 poena.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport