Košarka

Jokić i Bogdanović udarna snaga Srbije u Parizu, osetili su to Japanci

Komentari

Autor: Euronews

21/07/2024

-

21:43

Jokić i Bogdanović udarna snaga Srbije u Parizu, osetili su to Japanci
Jokić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Srbije pobedili su Japan 119:100 (33:23, 26:29, 26:30) u beogradskoj Areni i najavili da podižu formu pred start Olimpijskih igara u Parizu. Sem raznovresne igre, selektor Svetislav Pešić može da bude zadovoljan jer je imao čak 15 košarkaša, nedostajao je samo Dejan Davidovac. U ponedeljak u Areni (20.00, TV Arena 1 Premium) Srbija će ugostiti Grčku u generalnoj probi pred olimpijski turnmir posle koga će selektor Svetislav Pešić odrediti kočana spisak od 12 košarkaša koji će nas predstavljati u Parizu.

Petorka Avramović, Bogdanović, Dobrić, Petrušev i Jokić je startovala serijom od 7:0, dozvolila Hačimuri i Japancima neke otvorene šuteve za 12:12, pa onda pokazal da može da igra snažnu odbranu koja je brzo produkovala vođstvo od 23:12. 

Vratio se na parket Nikola Jović i to prvi put od okupljanja i dobio aplauze od preko 10.000 navijača u Areni. Micić, Gudurić, Marinković, Jović i Milutinov su završili četvrtinu i održali tu prednost 33:23.

 

 

Igrali su "orlovi" dobro odbranu, Nikola Milutinov je zakucavanjem podigao publiku na noge za "plus 11" (37:26). Nikola Jokić je ponovo igrao timski, razigravao je saigrače, pa se tako upisao i Jović, na opšte zadovoljstvo publike. Igralo se malo i za publiku, pogotovo kad su na parketu bili Micić, Bogdanović i Jokić.

Japanci, koji igraju u Grupi B u Perizu sa Nemačkom, Brazilom i Francuskom, parirali su koliko im je srpski tim dozvoljavao, krilo Lejkersa Hačimura je bio dobro čuvan, Bogdanović je pogađao trojke, pa je Srbija čuvala dvocifrenu prednost. Jokić i Bogdanović su lepo sarađivali na "piku", ali do poluvremena, Japanci su iskoristili opuštanje Pešićevih izabranika i serijom od 8:0, uz dve trojke, spustili su razliku na 52:46. Sipali su gosti sa Istoka trojke (ukupno osam), međutim na poluvreme se otišlo sa prednošću Srbije 59:52 zbog Bogdanovićeve mirne ruke (3/4 gtrojke).

 

 

Srbija je uz dobru odbranu, nekoliko ukradenih lopti i iz tranzicije stigla na "plus 20" sredinom treće deonice. Napad je funkcionmisao veoma dobro, a tandem Bogdanović-Jokić potvrdio da će biti udarna snage "orlova" u Parizu. "Orlovi" nisu sebi dozvolili luksuz da se opuste kao u drugoj četvrtini, tako da se u poslednjih 10 minuta ušlo sa prednošću 91:70, jer su Japanci forsirali trojke (12/33).

Igralo se u poslednjoj deonici za publiku, razlika je rasla i na plus 26 za Srbiju. Malo se vodilo računa o odbrani na obe strane što nije odobravao selektor Svetislav Pešić. Ipak, na kraju Srbija je pokazala jednu ofanzivnu moć, snagu i uz takmičarsku odbranu ima čemu da se nada u Parizu.

Srbija: Marinković 8, Jović 4, Petrušev 17, Jokić 18 (8 sk, 6 as), Gudurić 4, Micić 12 (2/2 trojke, 7 as), Avramović 9, Jaramaz 2, Milutinov 7, Plavšić 5, Pokuševski, Radanov, Ristić, Bogdanović 15 (3/4 za tri, 8 as), Dobrić 14 (2/3 za tri, 5 sk).

Komentari (0)

Sport