Košarka

Pešić ne brine: Ako ne bude povreda, bićemo spremni za Olimpijske igre

Komentari

Autor: Euronews

18/07/2024

-

09:15

Pešić ne brine: Ako ne bude povreda, bićemo spremni za Olimpijske igre
Pešić ne brine: Ako ne bude povreda, bićemo spremni za Olimpijske igre - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Srbije sa sa dva poraza vraćaju iz Dubija. Izgubili su prvo od Australije, pa sinoć i od SAD i to sa 26 poena razlike. Međutim, selektor Svetislav Pešić nije zabrinut jer je zbog povreda, umora i dužeg neigranja morao stalno da odmara neke igrače.

Nikola Jović se leči u Beogradu, Bogdan Bogdanović je propustio oba meča u Emiratima, protiv Australije nije igrao Ognejn Dobrić, a sinoć je na tribinama bio Nikola Milutinov.

"Videli smo snagu i individualni kvalitet američke reprezentacije. Podelio sam utakmicu na dva dela, prvi smo izgubili 14, drugi 12 poena. Dobili smo poslednju četvrtinu, a igrali nerešeno u prvoj. Očigledno se radi o fantastičnoj ekipi, ali mi nismo bili u mogućnosti da pokažemo sve kvalitete, iz poznatih razloga", pojasnio je  Pešić posle poraza od SAD.

 

 

Naravno, reč je o povredama...

"Dobrić je posle sedam dana opet u stroju i nama je važno da igra. Petrušev je opet odigrao dobru utakmicu. Nismo mogli da računamo na Bogdanovića i Milutinova, dok ostali dolaze u formu, poput Micića, a ni on nije dugo igrao. Očekujem da narednih dana napredujemo. Ako ne bude nepredviđenih povreda, možemo dobro pripremljeni da odemo na Olimpijske igre", najavio je selektor.

Srbiju 21. jula očekuje duel sa Japanom u Areni, danas bi trebalo da stigne i potvrda o "generalci" sa Grčkom za 22. jul. Srbija i SAD igraće 28. jula (17.15) na prvom meču u Grupi C na Olimpijskim igrama.

Komentari (0)

Sport