Košarka

Tristan Vukčević potpisao ugovor sa Vašingtonom, Pi Džej Doužer ide u Minesotu

Komentari

Autor: Euronews

03/07/2024

-

23:48

Tristan Vukčević potpisao ugovor sa Vašingtonom, Pi Džej Doužer ide u Minesotu
Triistan Vukčević - Copyright Tanjug/AP Photo/John McDonnell

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaš Tristan Vukčević potpisao je dvosmerni ugovor sa čelnicima Vašington Vizardsa, saopštio je danas taj klub iz NBA lige. 

Dvosmerni ugovor znači da Vukčević može da igra i za Vizardse u NBA ligi, ali i za filijalu kluba - Kapital Siti Go-Go. Finansijski detalji i dužina ugovora nisu saopšteni, ali će Vukčeviću zarada zavisiti od broja odigranih mečeva u NBA ligi. 

Vukčević je 14. marta prešao iz Partizana u Vašington. U finišu regularnog toka NBA lige odigrao je 10 mečeva za "čarobnjake" i prosečno beležio 8,5 poena i imao 3,6 skokova. 

Kako piše Adrian Vojnarovski, bez Partizana Pi Džej Doužer karijeru će nastaviti u NBA ligi. Prema tim informacijama dogovorio je jednogodišnji ugovor sa Minesotom Timbervulfsima koja će angažovati i iskusnog Džoa Inliša iz Orlando Medžika.

 

 

Pi Džej Doužer (27) je celu karijeru do dolaska u Partizan prošlog leta proveo u Sjedinjenim Američkim Državama. Od NBA klubova igrao je za Sakramento, Denver, Boston i Oklahomu. Prethodne sezone je za Partizan u Evroligi u proseku igrao 21 minut uz 9,2 poena, tri skoka, 3,1 asistenciju i 1,3 ukradene lopte za ukupan indeks korisnosti 9,9.

Komentari (0)

Sport