Košarka

Da počnemo od stvaranja hemije: Bogdan Bogdanović motivisan na početku priprema za Olimpijske igre

Komentari

Autor: Euronews

24/06/2024

-

20:35

Da počnemo od stvaranja hemije: Bogdan Bogdanović motivisan na početku priprema za Olimpijske igre
Instagram/printskrin/BogdanBogdanović - Copyright Instagram/printskrin/BogdanBogdanović

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije danas se okupila u Beogradu, na početku priprema za Olimpijske igre u Parizu ovog leta, s oreolom zvaničnog vicepravaka sveta i ambicijom da na OI ode korak dalje. Ovog puta pojačana Nikolom Jokićem, MVP akterom poslednje sezone NBA, čiji bi povratak trebalo puno da donese selektoru Svetislavu Pešiću, kao i ekipi na čijem čelu stoji fantastični Bogdan Bogdanović.

"Srpski Amerikanac", dečačke energije, "pravio je društvo" šefu Kariju i predsedniku Saveza, Predragu Daniloviću, na konferenciji za medije, pred brojnom "sedmom silom", jer nisu sport samo fudbal i aktuelno Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, gde "orlovi" pokušavaju da se probiju do osmine finala. 

"Moje iskreno saučešće porodici Kapičić, to je legenda našeg sporta i dosta nam je teško svima danas. Hvala i vama što ste došli u ovolikom broju da nas podržite pred OI, sami znate da je Olimpijada sam vrhunac sporta i drago mi je da i dalje imamo vašu podršku. Drago mi je da vas vidim u ovom broju, što se tiče saigrača i ekipe, spremni smo za rad, spremni smo za prvenstvo, pričam mentalno, nego fizički, to je Kari zadužen za to. Nadam se da će nas povrede zaobići i to je to što bih mogao da poželim", prvo je što je rekao Bogdanović, kao i svi pogođen današnjom vešću o odlasku legende naše košarke. 

Košarkaš Atlante nije mogao ili hteo da rangira po težini Igre i Mundobasketm jer svako je takmičenje priča za sebe. 

"Svako takmičenje je za sebe teško i novo je iskustvo. Nikada nisam gledao onako daleko unapred, nego sam išao dan za danom. Tako pristupam i ovom letu. Mislim da kao i svako leto treba da počnemo od tog stvaranja hemije, unutrašnjeg druženja, da budemo srećni što smo tu, da budemo zadovoljni društvom koje imamo i mislim da ne treba da se opterećujemo drugim stvarima".

U kontekstu priče o "hemiji" pomenuo je i Jokića, odnosno svoje bliske relacije i druženja sa Somborcem, za čiju strast prema konjima i konjičkim trkama zna valjda cela planeta. I Bogdan je osetio draž istih. 

"To su prijateljstva koja traju i koja se ovde stvaraju. Nama košarka jeste prioritet, ali smo pre svega ljudi i drugari. Kada kažemo rad na hemiji nisu to samo izlasci i pijančenje. Bilo mi je čast da budem na tamo..."

Popularni Bogi uživa da igra za nacionalni tim i to je opštepoznato, jer je uvek bio deo ekipe kada je bio potpuno zdrav. 

"Drago mi je da vi to prepoznajete, a naš zadatak kada nastupamo ovde je da motivišemo decu, ali i mlađe generacije koje su bliže nastupu za reprezentaciju i mislim da je to uvek poseban neki momenat prijateljstva, druženja, igre... Ne znam kako bih to drugačije opisao, sem da je svake godine sve lepše mi je da budem ovde i nadam se da će me zdravlje što duže poslužiti. Time se najviše bavim".

Kao i svakom sportisti na planeti, Bogdanoviću mnogo znači igranje na OI, jer to je vrh bavljenja sportom. 

"Sva ta prvenstva postoje, kao i kvalifikacije, da se izboriš za Olimpijske igre. To je kao neki šlag na tortu. Ja tako na to gledam i uživam u tome. Dok budem uživao u tome, biću tu, kada ne budem, neću biti. Treba da budeš iskren prema sebi. Ja sam to zavoleo, video sam od starijih saigrača kako se ophode prema tom dresu, kako se ponašaju, koje im je to iskustvo donelo, ne samo u košarci, nego i u životu. Postoji šira slika, to iskustvo. Za te prilike se uvek nađe energija, žao mi je što opet nemamo kompletan tim, ali sport je takav, uvek se šansa otvara za nekog drugog. Kroz prošlo prvenstvo je došao Jovke, iz razloga što su neki drugi otkazali i treba to poštovati kada neko ne može da dođe, treba gledati sa pozitivne strane da je to prilika za nekog drugog", jasan je Bogdan.

Komentari (0)

Sport