Košarka

Zvanično: Lundberg u Partizanu

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2024

-

14:30

Zvanično: Lundberg u Partizanu
Zvanično: Lundberg u Partizanu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Danski košarkaš, Ife Lundberg, novi je igrač KK Partizan, potvrdio je "parni valjak" na društvenim mrežama.

Lundberg (29) je prethodne dve sezone proveo u Virtusu iz Bolonje, a navijači Partizana su ga dobro upamtili, budući da je Danac u oba ovosezonska duela pogađao šuteve za pobedu italijanskog kluba. 

Sada se "grobari" nadaju da bi Ife mogao u krcatoj Beogradskoj areni isto tako da rešava mečeve, ali u korist Partizana.

Lundberg je tokom karijere branio boje Kopenhagena, Horsensa, Manrese i Kanarijasa. Lutao je malo danski as, da bi ga onda neverovatne partije u ekipi Zijelene Gore preporučili moskovskom CSKA, iz koga se otisnuo u NBA ligu u tim Finiksa, a posle kratke epizode u najjačoj ligi sveta, sreću je pronašao u Bolonji.

Prošle sezone u timu Virtusa beležio je 9,4 poena, 2,1 skok i dve asisencije u Evroligi, a sa italijanskom ekipom učestvovao je u plej-in turniru, ali Virtus nije uspeo da se domogne Top 8 faze.

Lundberg je drugo pojačanje Partizana ovog leta posle Vanje Marinkovića, dok je ekipu napustio Kevin Panter koji je pojačao Barselonu, a na izlaznim vratima je Zek Ledej, za koga je zainteresovan Armani.

Komentari (0)

Sport