Fudbal

Aleksandar Mitrović još uvek nije spreman: U Fulamu ljuti i na selektora Stojkovića

Komentari

Autor: Euronews

11/10/2022

-

13:03 >> 13:04

Aleksandar Mitrović još uvek nije spreman: U Fulamu ljuti i na selektora Stojkovića
Mitrović - Copyright Tanjug/(John Walton/PA via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Mitrović uspešno je završio misiju sa reprezentacijom Srbije izborivši plasman u elitnu grupu Lige nacija. "Orlovi" su pobedili Švedsku i Norvešku, a najbolji strelac nacionalnog tima istakao se sa tri gola u te dve utakmice, čime je stigao do brojke od 50 pogodaka u dresu sa državnim grbom.

Međutim…

Najbolji golgeter Srbije načeo je staru povredu za vreme poslednje reprezentativne akcije, koju je opet obnovio kada se vratio u Fulam, tako da je već u 37. minutu protiv Njukasla (1:4) mora da napusti teren. Nije ga bilo ni prošlog vikenda u duelu sa Vest Hemom (1:3), a verovatno neće moći da se stavi na raspolaganje treneru ni protiv Bornmuta u narednom kolu Premijer lige.

U londonskom klubu su prilično ljuti i postavljaju pitanje, pre svega selektoru Srbije Draganu Stojkoviću, zbog toga što je u obe utakmice, protiv Švedske i Norveške, igrao sa Mitrovićem.

"Stanje se prati iz dana u dan. Nadali smo se da će danas pre podne biti sa nama na treningu, ali nažalost, u poslednja dva dana nije se osećao dobro. Imali smo sumnje oko toga da li bi trebalo da igra drugu utakmicu za Srbiju. Medicinski timovi su bili u kontaktu i rekli su nam da je u stanju da igra drugi meč. Ovo su teške situacije, ne samo za nas nego za sve klubove, kada želite da zaštite svoje igrače i ovako nešto se dogodi. Posle povrede u prvoj utakmici mislim da nije bila baš najbolja stvar za Aleksandra da igra i drugi meč i to svih 90 minuta", istakao je trener Fulama Marko Silva.

 

 

S druge strane, Stojković veruje da će Mitrović biti u potpunosti spreman za Svetsko prvenstvu u Kataru, koje počinje za mesec i po dana.

"Oseća i dalje bol u tetivi, pauziraće još neko vreme, nadam se ne dugo i siguran sam da će se oporaviti kada to bude najvažnije. Pričali smo o povredi, ali i o onome što nas očekuje uskoro na Svetskom prvenstvu u Kataru", rekao je selektor "orlova" posle žreba kvalifikacionih grupa za EURO 2024.

Komentari (0)

Sport