Fudbal

Engleska savladala Hrvatsku: Sterlingov gol dovoljan za pobedu

Komentari

Autor: Euronews

13/06/2021

-

16:51

Engleska savladala Hrvatsku: Sterlingov gol dovoljan za pobedu
Engleska savladala Hrvatsku: Sterlingov gol dovoljan za pobedu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Engleske je savladala Hrvatsku u okviru prvog kola grupe D rezultatom 1:0, golom Rahima Sterlinga u 57. minutu utakmice.

Englezi su bolje otvorili meč, što je bilo i očekivano, s obzirom na to da se igralo na Vembliju, što ih je činilo domaćinima. Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je mladi fudbaler Mančester sitija, Fil Foden, kada je stativa spasila hrvatskog golmana, Dominika Livakovića. Osim te prilike, u prvom delu nije bilo većih uzbuđenja, pa se na pauzu otišlo bez golova.

Inicijativa u drugom poluvremenu, takođe je pripala timu Gereta Sautgejta. Engleska je nastavila da diktira tempo i u nastavku, što je u u 57. minutu pretvorila u pogodak. Vezista Lidsa, Kalvin Filips, sjajno je uposlio Rahima Sterlinga, koji je uspeo da savlada Livakovića i dovede svoj tim u vođstvo.

Neposredno nakon tog pogotka, Mejson Maunt je sjajno šutirao iz slobodnog udarca sa 17 metara, ali je lopta otišla malo preko prečke.

Sledeći meč Englezi igraju protv Škota 18.06, takođe na Vembliju, dok će Hrvati u Glazgovu odmeriti snage sa Česima, takođe 18.06.

Sastavi:

Engleska: Džordan Pikford, Kajl Voker, Džon Stouns, Tajron Mings, Kieran Tripije, Kalvin Filips, Deklan Rajs, Fil Foden(od 71. Markus Rašford), Mejson Maunt, Rahim Sterling(od 92. Dominik Kalvert-Luin), Hari Kejn(od 82. Žud Belignem)

Hrvatska: Dominik Livaković, Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Mateo Kovačić(od 85. Mario Pašalić), Marselo Brozović(od 70. Nikola Vlašić), Luka Modrić, Ivan Perišić, Ante Rebić(od 78. Bruno Petković), Andrej Kramarić(od 70. Josip Brekalo)

Komentari (0)

Sport