Fudbal

Iznenađujući potez direktora Herte: Feliks Magat novi trener Berlinaca

Komentari

Autor: Euronews

14/03/2022

-

10:45

Iznenađujući potez direktora Herte: Feliks Magat novi trener Berlinaca
Magat - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Feliks Magat novi je trener berlinske Herte. Sportski direktor Fredi Bobić potpuno je iznenadio nemačku javnost odlukom da tim u borbi za opastanak poveri 68-godišnjem treneru koji je bio od 2017. godine bez posla.

Svci su očekivali da se Bobić odluči za Nika Kovača sa kojim je sjajno sarađivao u Ajntrahtu, ali se on odlučio za Magatovo isksutvo.

Nekadašnji nemački as i vedeta Hamburgera, kao trener je radio u Hamburgeru, Nirnbergu, Verderum Ajntrahtu, velikanu Bajernu (2004-07), Volfsburgu (dva puta), Šalkeu, Fulamu i na posletku kinsekom Šandongu u sezoni 2016/17. Od tada je bio bez posla.

 

 

Svi smo svesni trenutne situacije. Srećan sam što sam mogao da stisnem ruku upravi Herte, vreme je da se koncetrišemo, zbijemo redove i u narednih osam kola izborimo opstanak", izjavio je Magat koji je potpisao ugovor samo do kraja sezone.

Herta se posle 26. kola nalazi na 17. mestu Bundeslige sa 23 boda, a do kraja lige igraće protiv Hofenhajma (d), Bajera iz Leverrkuzena (g), Union Berlina (d), Augsburga (g), Štutgarta (d), Arminije (g), Majnca (d) i Borusije iz Dortmunda (g).

Komentari (0)

Sport