Fudbal

Lider Premijer lige ne posustaje: Siti protiv Arsenala upisao 11. pobedu za redom

Komentari

Autor: Euronews

01/01/2022

-

15:52

Lider Premijer  lige ne posustaje: Siti protiv Arsenala upisao 11. pobedu za redom
Arsenal - Mančester Siti 1:2 - Copyright Tanjug/(AP Photo/Matt Dunham)

veličina teksta

Aa Aa

U derbiju 21. kolu Premijer lige Mančester Siti je na gostovanju Arsenalu do pobede stigao u 4. minutu nadoknade.  Laport je šutirao,  lopta se odbila do Rodrija kojinje sproveo u mrežu za konačnih 2:1. Siti je nastavio trijumfalni niz, 11 po redu u prvenstvu Engleske i prekinuo seriju domaćina od četiri uzastopne pobede.

Arsenal je ostavio bolji utisak u prvom delu, nakon pola sata igre i izgubljene lopte De Brujne na polovini domaćina, usledila je sjajna akcija „Tobdžija“. Kiran Tirni je idealno asistirao, a Bukajo Saka sa 14 metara od gola preciznim  udarcem po zemlji  doneo vođstvo.

U finišu poluvremena domaćin je još dva puta bio u prilci, za malo neprecizan bio je Gabriel Martineli.

„Tobdžije“ su u pet minuta ispustili konce igre. Nakon pregledavanja spornog momenta, dosuđen je penal za Siti,  Granit Džaka je faulirao Bernarda Silvu, a penal je Rijad Marez pretvorio u izjednačenje.

Nova drama usledila je već u  narednom napadau pred golom gostiju, Ake je sa gol linije izbacio loptu u polje posle nesporazuma u odbrani, natrčao je Martineli i šutirao van okvira gola. Ubrzo je domnaćin ostao sa igračem manje, drugi žutin karton i isključenje zaradio je Gabrijel, a posao četi Pepea Gvardiole bio je olakšan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport