Fudbal

Remi u Nišu: Ni Radnički nije zaustavio "romantičare"

Komentari

Autor: Euronews

04/10/2024

-

20:15

Remi u Nišu: Ni Radnički nije zaustavio "romantičare"
OFK Beograd - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ni Radnički nije uspeo da zaustavi zahuktali OFK Beograd, koji je pre dolaska na "Čair" vezao čak četiri pobede. Za remi u Nišu pobrinuo se mladi fudbaler gostuju Nikola Mituljikić golom u 53. minutu.

Ipak, izabranici Nikole Drinčića, nisu dozvolili iznenađenje, odnosno da "romantičari" preokrenu rezultat i odnesu u Beograd sva tri boda, već su im prepustili samo jedan. Mada, da su domaći imali malo više koncentracije u završnici akcija, rezultat bi bio drugačiji. Ovako Radnički Niš - OFK Beograd 1:1.

Radnički iz Niša, pod vođstvom Nikole Drinčića iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, što se videlo i na Čairu protiv drugoplasiranog OFK Beograda. 

U svim segmentima igre u prvom poluvremenu tim iz Niša je nadigrao rivala. Posle kornera Vanje Ilića u 23. minutu sa desne strane najbolji u skoku bio je Marko Petković, koji je glavom sa tri metra sproveo loptu u mrežu - 1:0. 

Nije ovo bilo sve od izabranika Nikole Drinčića. Bosić je fantastično šutirao sa oko šesnaest metara, međutim odlično je reagovao golman OFK Beograda. Do kraja prvog dela igre mogao je domaći tim da povede i sa 2:0. Vanja Ilić je snažno šutiroa sa preko 20 metara, a lopta je pogodila prvo prečku, pa stativu i otišla van terena. 

Kao retko kad na Čairu se igrao otvoren, napadački fudbal i bez kalkulacija na obe strane. OFK Beograd pod vođstvom Sima Krunića čini se da i ne zna drugačije. Već u 53. minutu, "romantičari" su stigli do izjednačenja. Vukićević je snažno šutirao iskosa sa leve strane, loptu je samo na kratko odbio golman Manojlović, tačno na nogu Mituljikuću, kome sa pet metara nije bilo teško da zatrese mrežu domaćih - 1:1.

Ispostaviće se na kraju da je ovo bio i konačan ishod meča u Nišu. U narednom kolu Radnički gostuje Crvenoj zvezdi, dok OFK Beograd dočekuje Spartak. 

Mozzart Bet Suoelriga, 11. kolo

PETAK

Radnički Niš – OFK Beograd 1:1 (1:0)
/Petković 23 - Mituljikić 53/

SUBOTA

Radniči1923 – Čukarički 14.00 (A3P)

Železničar – Mladost 16.00 (AS10)
Partizan – Tekstilac 18.30 (A1P)

NEDELJA

Napredak – Novi Pazar 14.00 (A3P)
IMT – Crvena zvezda 19.00  (A1P)
Spartak – Vojvodina 19.00 (AS4)
TSC – Jedinstvo 21.00 (AS4)

Komentari (0)

Sport