Fudbal

Siti u 98. minutu izvukao živu glavu i bod protiv Arsenala: Stouns spasio "građane"

Komentari

Autor: Euronews

22/09/2024

-

19:49

Siti u 98. minutu izvukao živu glavu i bod protiv Arsenala: Stouns spasio "građane"
Siti u 98. minutu izvukao živu glavu i bod protiv Arsenala: Stouns spasio "građane" - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

veličina teksta

Aa Aa

Biće borbe do samog kraja u Premijer ligi. Derbi petog kola između Mančester sitija i Arsenala završen je bez pobednika - 2:2 (1:2), a publika na "Etihadu" prisustvovala je sigurno najuzbudljivijoj utakmici ove sezone

Branio se i branio Arsenal, vodio 2:1, ali je na kraju posustao, kratko izveden korner Sitija mu je došao glave. Džek Griliš je dodao do Matea kovačića koji je ostao sam na penalu, šutirao je, bio izblokiran, a loptu je pokupio Džon Stones i savladao već posustalog Davida Raju.

Prema očekivanjima, Mančester siti je imao inicijativu i poveo je već i devetom minutu, kada je Brazilac Savinjo savršeno dodao u prostor za Erlinga Halanda, a ovome nije bilo teško da reši 1 na 1 situaciju sa Davidom Rajom.

Nastavio je Siti da pritiska, ali je u 22. napravio veliku grešku. Faulom je prekinuta kontra Arsenala, "tobdžije" su to iskoristile i brzo izvele slobodan udarac. Lopta je došla do Leandra Trosara na levom boku, ovaj ju je ostavio za Rikarda Kalafiorija koji je sa 20 metara savladao Edersona.

Valja napomenuti da je golu Arsenala prethodila povreda Rodrija, koji je vođa ove ekipe, a umesto njega je na teren ušao Kovačić.

Naravno, četa Pepa Gvardiole je bila ta koja diktira tempo, mada se i Arsenal oslobodio. Igrao se prvi minut nadoknade u prvom poluvremenu kada je korner izveo Bukajo Saka, a Gabrijel je maltene poput "Supermena" doleteo i glavom zakucao loptu u mrežu velikog rivala.

Unervozio se Siti, a od ranije je nervoza bio Trosar. Nakon što je zbog faula u 34. minutu dobio žuti karton, sada je u šestom minutu nadoknade napravio faul, koji možda i jeste, a možda i nije bio, ali je Belgijanac loše odreagovao, iznervirao se i šutnuo loptu, a Majkl Oliver ga je počastio drugim žutim kartonom.

To je naravno poprilično uticalo na dešavanja u drugom delu, budući da je Siti u nastavku imao maltene 90% poseda lopte, igralo se u šesnaestercu Arsenala, ali su momci Mikela Artete bilo i te kako disciplnovani.

Nizale su se prilike, jednu veliku propustio je Erling Haland koji je pobegao svom čuvaru i probao glavom, ali je Raja spektakularnom odbranom potvrdio izvanrednu formu. Bernardo Silva je pokupio odbitak, ali je katastrofalno šutirao iz neposredne blizine.

Drugu veliku šansu propustio je Joško Gvardiol, koji je bio na pravom mestu u pravo vreme, ali je Raja refleksno reagovao i ponovo spasao svoju timu.

Nakon toga usledilo je kratko zatišje, da bi u 87. minutu ponovo probao Gvardiol, ovoga puta iz daljine, ali španski golman je danas jednostavno bio na visini zadatka.

Delovalo je da je sve gotovo, ali onda se pojavio Stouns, poravnao na 2:2, posle njegovog gola umalo nije izbila tuča između Halanda i Gabrijela, ali je na kraju rukovanjem i zagrljajem Gvardiole i Artete okončan ovaj meč, a rivalstvo postalo još veće...

U narednom kolu Mančester siti će gostovati Njukaslu, dok će Arsenal dočekati Lester. Pre toga, obe ekipe će igrati u EFL kupu, Siti će igrati sa Votfordom, dok će Arsenal odmetiri snage sa Boltonom.

Premijer liga, 5. kolo

Subota

Vest Hem – Čelsi 0:3 (0:2) 
/Džekson 4, 18, Palmer 47/

Aston Vila – Vulverhempton 3:1 (0:1)
/Votkin 73, Konsa 88, Duran 90+4 - Kunja 25/

Fulam – Njukasl 3:1 (2:0)
/Himenez 5, Smit Rou 22, NElson 90+2 - Barns 46/

Lester – Everton 1:1 (0:1)
/Mavdidi 73 - Endijaje 12/

Liverpul – Bormut 3:0 (3:0)
/Dijaz 23, 28, Nunjez 39/

Sautemtpon – Ipsvić 1:1 (1:0) 
/Dibling 5 - Morsi 90+5/

Totenhem – Brentford 3:1 (2:1)
/Solanke 8, Džonson, 28, Medison 85 - Embumo 1/ 

Kristal palas - Mančester junajted 0:0

Nedelja

Brajton – Notingem forest 2:2 (2:1)
/Hinšelvud 42, Velbek 45 - Vud 13pen, Sosa 70/

Mančester siti – Arsenal 2:2 (1:2)
/Haland 9, Stouns 90+8 - Kalafiori 22, Gabrijel 45+1/

Komentari (0)

Sport