Fudbal

Bajern deklasirao Dinamo 9:2, Real se mučio, ali pobedio Štutgart

Komentari

Autor: Euronews

17/09/2024

-

23:04

Bajern deklasirao Dinamo 9:2, Real se mučio, ali pobedio Štutgart
Bajern deklasirao Dinamo 9:2, Real se mučio, ali pobedio Štutgart - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Tek je prvi dan, a večeras smo u Ligi šampiona videli čak 28 golova. Najviše ih je bilo u Minhenu, gde je Bajern Minhen demolirao Dinamo Zagreb sa 9:2 (3:0).

Dinamo se dobro držao na početku, ali je bilo pitanje trenutka kada će Bajern doći do vođstva. To se dogodilo u 19. minutu kada je sa bele tačke nepogrešiv bio Hari Kejn, a penal je prethodno izborio Aleksandar Pavlović.

Na 2:0 povisio je Rafael Gereiro u 33. minutu posle sjajne akcije i veoma kreativne asistencije Džamala Musijale, a onda je Majkl Olise glavom uvećao na 3:0 nakon brzo izvedenog kornera i dobrog centaršuta Josuee Kimiha.

Delovalo je da je to to, da će se Bajern prošetati do pobede, ali se Dinamo nije predao i barem na kratko je šokirao sve u Minhenu. Prvo je u 48. minutu Bruno Petković sjajno reagovao u kaznenom prostoru rivala, a onda je u 50. Takuja Ogivara pobegao odbrani Bavaraca i smanjio na 3:2.

Ovaj pokušaj epskog povratka je samo razbesneo četu Vensana Kompanija, koja je u roku od četiri minuta došla do 5:2 i tada je pitanje pobednika bilo rešeno. Prvi gol delo je Kejna koji je bio na pravom mestu posle odbitka, a za drugi je zaslužan Olise kome je prethodno sve nesebično pripremio Musijala.

Potom su Zagrepčani sami sebi pucali u nogu, pošto je Bajern nakon igranja rukom dobio još jedan penal, koji je Kejn takođe lako realizovao i došao do het-trika.

Pet minuta kasnije, novi penal, novi gol za Kejna - 7:2. Potom se Liroj Sane izborio za loptu, namestio se na levu nogu i Ivan Nevisitić je po osmi put morao da vadi loptu iz mreže. Tačku na i stavio je Leon Gorecka u nadoknadi vremena.

Bio je to kraj muka za Dinamo, koji će prve bodove morati da potraži u nastavku takmičenja.

Što se tiče utakmice u Madridu, koliko god pokušavali, teško je pohvaliti igru Reala, ali pobeda je pobeda - 3:1 (0:0).

Nemačka ekipa je zapravo bila i slobodno možemo da kažemo bolji rival na ovom duelu. Ako ne bolji, sigurno konkretniji. Nisu se povukli puleni Sebastijana Hoenesa, želeli su da budu ekipa koja će skinuti krunu "kraljevskom klubu", ali nisu uspeli.

Nakon sadržajnog ali neefikasnog prvog poluvremena, drugi deo igre je počeo pogotokom. Samo 20 sekundi nakon početka drugih 45 minuta, Brazilac Rodrigo je pobegao odbrani Štutgarta i dodao do Kilijana Mbapea koji nije imao težak zadatak da zatrese mrežu Nemaca.

Nije gol brzonogog Francuza obeshrabrio Štutgart,  nastavio je autsajder da napada i za to je bio nagrađen u 68. minutu kada je Deniz Undav ostao sam na drugoj stativi i neometano glavom savladao Tiba Kurtou.

Ipak, falilo je i malo sreće da Štutgart ode iz prestonice Madrida sa bodom u džepu, ali je presudila klasa Luke Modrića. Hrvatski internacionalac je ušao u igru u 70. minutu, a u 83. je savršeno izveo korner, a Antonio Ridiger je bio najbolji u skoku i tako obradovao sve na stadionu "Santijago Bernabeu".

Za kraj, Nemci su probali da dođu do izjednačenja, ali ih je za to kaznio Endrik, koji je sam povukao kontru, mogao je da bira kome će da doda, Vinisijusu ili Mbapeu, ali je odlučio da šutira i sa 25 metara je matirao Aleksandera Nibela.

UEFA Liga šampiona, 1. kolo

Utorak

Juventus - PSV 3:1 (2:0)
/Jildiz 21, Mekeni 27, Gonzales 52 - Saibari 90+3/

Jang Bojs - Aston Vila 0:3 (0:2)
/Tilemans 27, Ramzi 38, Onana 86/

Bajern - Dinamo Zagreb 9:2 (3:0)
/Kejn 19 pen, 57, 73pen, 78pen, Gereiro 33, Olis 38, Sane 85, Gorecka 90+2 - Petković 48, Ogivara 50/

Milan - Liverpul 1:3 (1:2)
/Pulišić 3 - Konate 23, Van Dajk 41, Soboslaj 67/

Sporting Lisabon - Lil 2:0 (1:0)
/Đekereš 38, Debast 65/

Real Madrid - Štutgart 3:1 (0:0)
/Mbape 46, Ridiger 83, Endrik 90+5 - Undav 68/

Komentari (0)

Sport