Fudbal

Zvezda rutinski protiv Napretka: Debitovali Krunić, Silas i Radonjić

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2024

-

22:02

Zvezda rutinski protiv Napretka: Debitovali Krunić, Silas i Radonjić
Zvezda rutinski protiv Napretka: Debitovali Krunić, Silas i Radonjić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dobra, mirna i sigurna utakmica Crvene zvezde. Izabranici Vladana Milojevića pobedili su Napredak 2:0 (1:0) u osmom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije. Bila je ovo generalna proba pred meč sa Benfikom u okviru Lige šampiona koji je na programu u četvrtak.

Po svemu viđenom i kada se uzme u obzir da će 19. septembra stadion "Rajko Mitić" biti pun, može se reći da Zvezda u duel sa Benfikom ne ulazi bez šansi za dobar rezultat.

Što se tiče susreta sa Napretkom, crveno-beli su odmah uspostavili kontrolu i zagospodarili terenom, igralo se maltene u kaznenom prostoru Napretka, koji se branio u niskom bloku i to veoma dobro.

Sve do 29. minuta Zvezda nije stvorila previše prilika, ali je onda Jovan Marinković nespretno igrao rukom, sudija Pavle Ilić je pokazao na belu tačku, a sa nje nepogrešiv je bio Bruno Duarte.

Mogli su Milojević i njegovi puleni lakše da dišu u nastavku, nastavili su da napadaju, ali do pauze nisu uspeli da uvećaju prednost.

To im je ipak pošlo za rukom već u drugom minutu drugog dela igre. Timi Maks Elšnik je izveo korner, a lopta je nekako došla do Mirka Ivanića, kome nije bilo teško da je pošalje u maltene praznu mrežu rivala.

Nije se puno promenilo i posle drugog gola domaćina, sa tim da je u 64. minutu na teren umesto jednog novajlije, Silasa, ušao povratnik na "Marakanu", Nemanja Radonjić.

Na kraju meča Uroš Ignjatović je dobip direktan crveni karton pošto je nagazio Korejca Seola, te je tako diretkno udaljio Napredak od bilo kakve šanse za bodove u Beogradu.

Valja napomenuti da je svih 90 minuta za Crvenu zvezdu odigrao Rade Krunić i sjajno se pokazao, baš kao i Silas, čiji će kvaliteti kako se čini doći do izražaja tek u Ligi šampiona.

Crvena zvezda - Napredak 2:0 (1:0)

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Pavle Ilić
Strelci: /Duarte 29pen, Ivanić 47//

Crvena zvezda (4-2-3-1):  Glazer - Mimović, Leković, Drkušić, Seol - Elšnik (od 64. Dalsio), Krunić - Olajinka (L. Ilić 79), Ivanić (od 86. Maksimović), Silas (od 64. Radonjić) - Duarte (od 64. Endijaje).

Napredak (5-4-1): Balević - Stojiljković (od 58. Obradović), Marinković, Ostojić, Bukorac, Vukajlović (od 67. Marjanović) - Ignjatović, Krstić, Toševski, Karaklajić - Petković (od 79. Cubra).

Mozzart Bet Superliga Srbije, 8. kolo 

petak

Spartak – IMT 2:0 (1:0)
/Todorski 15, 57/

subota

Vojvodina – Železničar 2:0 (2:0) 
/Petrović 9, Seri 43/

Crvena zvezda – Napredak 2:0 (1:0)
/Duarte 29pen, Ivanić 47/

Mladost– Radnički 1923 2:1 (0:1)
/Silva 11, Pejović 48pen, 55pen/

nedelja

Novi Pazar – Čukarički 17.00 (A1P)
OFK Beograd – Partizan 19.00 (A1P)

ponedeljak

Jedinstvo – Radnički Niš 20.00 (A2P)

Komentari (0)

Sport