Fudbal

Srbija poražena od Danske: "Orlovi" nisu zasijali kao protiv Španije

Komentari

Autor: Euronews.rs

08/09/2024

-

19:54

Srbija poražena od Danske: "Orlovi" nisu zasijali kao protiv Španije
Srbija poražena od Danske: "Orlovi" nisu zasijali kao protiv Španije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Oduševljenje nakon remija sa Španijom u Beogradu bilo je ogromno. Ljubitelje fudbala reprezentativci Srbije su kupili zalaganjem, borbenošću i željom za dokazivanjem.

Ništa od toga večeras nije izostalo, ali su "orlovi" poraženi od Danske 2:0 (1:0) u drugom meču A divizije Lige nacija. 

Prvi gol domaćina delo je Alberta Gronbeka posle fenomenalne akcije Danaca, a drugi pogodak je čista majstorija i makazice Jusufa Poulsena, ali krenimo redom...

Uvodnih deset minuta utakmice proteklo je u velikoj borbi na sredini terena, da bi onda Danska u dva minuta čak dva puta zapretila posle centaršuteva Kristijana Eriksena. Što se prvog tiče, neuspeli egzekutor dobrog centaršuta sa desne strane je bio Janik Vestegard, dok visoku loptu iz kornera nije iskoristio Kristijan Norgard. 

Videlo se da je Danska raspoloženija danas i u 35. minutu je uspela da povede i to posle prelepe kombinacije. Eriksen je doturio loptu Jusuf Poulsenu, a ovaj je izvanredno bez gledanja doturio Albert Gronbeku. Mladi napadač je uspeo u padu da savlada Rajkovića i tako donese prednost svom timu.

Selektor Dragan Stojković je na poluvremenu zamenio Marka Grujića i ušao je Andrija Živković, želeo je "Piksi" ofanzivniju Srbiju, tako je i počeo drugi deo, ali...

Kada se činilo da se naši bude, Danska je krenula u napad, Kristijansen je sa levog boka poslao loptu ka Poulsenu, a ovaj izveo pravu majstoriju i makazicama savladao Predraga Rajkovića.

Imala je Srbija odličnu šansu samo tri minuta nakon drugog primljenog gola, Saša Lukić je posle kornera neočekivano ostao sam u šesnaestercu, ali to je evidentno i njega iznenadilo i nije uspeo da reaguje kako treba, te se lopta od njega praktično odbila u gol aut.

Do kraja meča Stojković je probao sa tri napadača, naši igrači su preskakali sredinu terena ne bi li brže došli do gola nade, ali objektivno nisu uspeli da stvore nijednu konkretniju priliku, te Kasper Šmajhel u finišu nije imao puno posla.

Danska - Srbija 2:0 (1:0)

Stadion: "Parken"
Sudija: Kris Kavana (Engleska)
Strelci: /Gronbek 35, Pulsen 61/

DANSKA (3-4-2-1):  Šmajhel - Andersen, Vestergord, Nelson - Ba, Hejbjerg, Norgor (od 60. Hjulmund), Kristijansen (od 82. Frendrup) - Gronbek (od 60. Isaksen), Eriksen (od 69. Dorgu) - Poulsen (od 69. Vind).

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković (od 64. Mitrović), Grujić (od 46. Živković), Ilić, Birmnačević (od 80. Jovanović Đ.) - Lukić (od 72. Belić), Samardžić (od 64. Ratkov) - Jović.

UEFA Liga nacija, A divizija, 2. kolo, grupa 4

Danska - Srbija 2:0 (1:0)
/Grombek 36, Poulsen 61/

Švajcarska - Španija 20.45 (Arena 1 Premium) 

UEFA Liga nacija, A divizija, 2. kolo, grupa 1

Hrvatska - Poljska 20.45 (Arena sport 2)
Portugalija - Škotska 20.45 (Arena sport 1)

UEFA Liga nacija, C divizija, 2. kolo, grupa 1

Slovačka - Azerbejdžan 2:0 (2:0)
/Duda 22pen, Strelec 26/ 

Švedska - Estonija 20.45 (Arena sport 4) 

UEFA Liga nacija, C divizija, 2. kolo, grupa 3

Luksemburg - Belorusija 0:1 (0:0)
/Gromiko 76/

Bugarska - Severna Irska 1:0 (1:0)
/Despodov 40/

UEFA Liga nacija, D divizija, 2. kolo, grupa 1

Gibraltar - Lihtenštajn 1:2 (1:0)
/Voker 8 - Saglam 53, Sele 90+2/

Kraj utakmice

87. minut - Iako vode 2:0, ne žele da dovedu išta u pitanje eventualnim povlačenjem, već prilično otvoreno napadaju. Nakon što je akcija Ratkova i Jovića okončana lošim "poslednjim" pasem provopomenutog, Danci su imali dve solidne šanse. Za početak je Hjulmund pokušao da se ubaci našoj odbrani iza leđa, ali je Rajković to anticipirao, a u narednoj je Hojbjerg uspešno uposlio Dorgua, a ovaj katastofalno završio udarccem preko gola, nakon što je vrlo prevrtljivo isfintirao Erakovića i poslao ga klizeći po travi. 

82. minut - Jednostavno nije bilo one energije iz Beograda, kada je mučio Španiju kako napred, tako i nazad. Zameniće ga Đorđe Jovanović, koji će pokušati da kao treći špic Srbije na terenu donese neki pomak u završnici. 

76. minut - Samo je jedna funkcionalna karika u Piksijevom lancu i zove se Strahinja Pavlović. Od mnogobrojnih intervencija na ovom meču, sada se izdvaja i sprečavanje znatno bržeg Isaksena u pretrčavanju, i eventualnom potonjem izlasku pred Rajkovića neometano. Ne treba dodatno napominjati kako je nekoliko puta uspevao da spreči znatno brže igrače suvom tehnikom postavljanja i uklizavanjima u pravom trenutku. Nova partija koja ga preporučuje Fonseki kao prvog štopera Milana. 

72. minut - Oseća se nezadovoljstvo naših fudbalera u grubom i neopreznom stilu igre. Nešto ranije je Lukić zaradio žuti karton, da bi potom i Mitrović i Pavlović zaradili javne opomene. Osetio je nervozu i Stojković, tako da je sada zamenio igrača Fulama, a umesto njega ulazi Kristijan Belić. Nadamo se samo da neće i on upasti u paniku celog tima, s obzirom da mu javne opomene nimalo nisu strane. 

61. minut - Neverovatno! Taman je delovalo da se naši bude... I šok! Jusuf Poulsen je izveo pravu majstoriju prilikom centaršuta Kristijansena sa levog boka, i makazicama savladao Predraga Rajkovića. 

57. minut - Imamo energije i to je osetno. Sada je pokušana jedna kombinacija sa ubacivanjem Birmančevića iza leđa svog čuvara, što je veoma falilo u uvodnih 45 minuta. Trebalo bi očekivati više toga od igrača Sparte, ali i od Koste Nedeljkovića na drugom boku. 

54. minut - Evo jedne konkretnije šanse. (Pre)Visoku loptu je dobio naš reprezentativac koji je ušao u drugom delu, tako da je u uzmicanju nazad pokušao volejem. Nije to bila ugodna pozicija, tako da nije Živković uspeo ozbiljnije zapretiti. Ipak, nešto se makar dešava. Na drugoj strani su Danci preko Gronbeka oprobali brz kontranapad, ali je Pavlović spretno reagovao i sprečio veću opasnost. 

52. minut - Postavka naših fudbalera je znatno više nego što je to bio slučaj u prvom delu, kada smo u niskom bloku pokušavali stići do brze tranzicije. Ipak, Danci odgovaraju sa jednako snažnim pritiskom na loput i ne dozvoljavaju da ih sateramo u šesnesterac. 

Nadoknada - Još tri minuta igre na Parkenu u prvom delu!

39. minut - Trajala je skoro pet minuta VAR provera, ali je očito bilo da je napadač Danske bio dobro pozicioniran. 

35. minut - Mat u dva poteza, tako se može nazvati ova akcija koju su domaćini izveli u 35. minutu. Eriksen je doturio loptu Poulsenu, a ovaj je izvanredno bez gledanja doturio Gronbeku. Mladi napadač je uspeo u padu da savlada Rajkovića i tako donese prednost svom timu.

29. minut - Dobili su Danci zbog faula Lukića nad Gronbekom prekid na 19 metara od gola, ali najbolji igrač domaćina je stigao samo do zida u vidu Marka Grujića.

24. minut - Gronbek se odlično spustio sa desnog boka do kaznenog prostora, i doturio loptu Eriksenu, koji je šutirao, ali nije uspeo da savlada Rajkovića. Na drugoj strani je Samardžić iz slične akcije, samo solo, oprobao ipak dovoljno skoncentrisanog Šmajhela. Može se reći da je domaćin opasniji ....

11. minut - Koristimo ovu floskulu kao sinonim za napadačku opreznost obe ekipe. Vidno je da niko ne želi srljati, s obzirom da su obe ekipe prilično odbrambeno postojane, te jedan pogodak može odrediti pobednika. 

3.minut - Prešao je svog čuvara naš igrač po levom boku, ali u padu nije uspeo iskontrolisati loptu. Već se vidi ona želja sa meča sa Španijom.

MEČ JE POČEO!

Komentari (0)

Sport