Fudbal

Raspucali se Zvezdini stranci, četiri lopte u mreži Novog Pazara

Komentari

Autor: Euronews

10/08/2024

-

22:14

Raspucali se Zvezdini stranci, četiri lopte u mreži Novog Pazara
Raspucali se Zvezdini stranci, četiri lopte u mreži Novog Pazara - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je savladala Novi Pazar 4:1 (1:0) u četvrtom kolu Mozzart bet Superlige, u igri koja se još traži, a sa strancima koji i te kako prave razliku. Videli su navijači kakvim topom u nogama raspolažu Jung Vu Seol i Timi Maks Elšnik, utvrdili su da Bruno Duarte lako postiže golove kada mu se upakuje šansa, ali i ta Piter Olanjinka mnogo znači ovom timu, a večeras je prvi put izašao na teren od kako  se slegla priča o odlasku. Međutim, na 10 dana pre plej-ofa u UEFA Ligi šampiona verovatno ni Vladan Milojević ne zna sa kojih 11 će uzaći na teren.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević, lišen povređenih Šerifa Ndijajea i Milana Rodića, te rovitog Aleksandra Kataija, izveo je ponovo jedan novi sastav, sa Elšnikom, Milsonom, ali i Brunom Duarteom.

Nije igra izgledala ubedljivo, vidi se da tih 11 nema mnogo treninga zajedno, ali su navijači već u devetom minutu otkrili kakvu desnu nogu ima novi korejski bek Jung Vu Seol. Tražili su Pazarci faul nad Adešinom ali ga nisu dobili, akcija je nastavljena centaršutem, da bi onda lopta bila vraćena do Seola negde na 25 metara od gola. Usledila je strela po zemlji u sam ugao za vođstvo crveno-belih.

Pazarci su igrali dosta dobro u polju, ali su oni, kao i igračiu crveno-belih napravili mnogo grešaka u pasu da bi im to donelo nešto više. Pokušavao je najviše Adem Ljajić, ali bez većeg uspeha. Zvezidnom igrom diriguje Korejac Hvang, Elšnik se još uklapa, Milson i Prucev su bili zatvoreni po krilima, a Duarte bez pravih lopti, sem one u 3. minutu kada je zagrejao dlanove golmana gostiju.

I u tim okolnostima Zvezda je imala veliki zicer za 2:0, međutim golman Pejović je izuzetno odbranio udarac Pruceva iz blizine. Kad se podvuče crta posle prvih 45 minuta, skromno izdanje Zvezde protiv solidnog Pazara, koji je preko Ljajića ozbiljno zapretio u finišu prvog dela.

Koliko je Novi Pazar opasan u tranziciji, a koliko Zvezda još nije uskladila defanzivne linije, videlo je u 51. minutu kada je Antvi ostavio petom loptu za Adešinu a ovaj usamljen sa 12-13 metara doneo izjednačenje. Tri izmene koje je napravio na pauzi Milojević počele su da daju rezultat posle 15 minuta. Puma Rodrigez je poslao sjajan  ulazni centaršut sa desne strane, a Bruno Duarte pokazao da lako daje golove. Poklonio se, postigao četvrti gol u sezoni i potvrdio da mora da igra.

Ali, ulaskom Pitera Olanjinke Zvezda je dobila oštricu u napadu, Pazar je malo pao u tempu, pa su na kraju Timi Maks Elšnik i Bruno Rodrigez utvrdili pobedu. Elšnik ima top u levici, videli su to navijali Zvezde, ali i golman Pajović.

Puma ima sjajan ulazni centaršut levom nogom sa desne strane, ali i ume da se iskrade na drugoj stativi što mu je posle centaršuta Olanjinke donelo i prvenac.

Crvena zvezda - Novi Pazar 4:1 (1:0)

Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Nikola Radaković.
Strelci: Seol u 9, Bruno Duarte u 60, Elšnik u 80, Puma Rodrigez za Zvezdu, a Opara u 51. minutu za Novi Pazar.

CRVENA ZVEZDA: M. Ilić -  Stojić (od 46. Mimović), Spajić, Leković (od 46. Điga), Seol - Hvang, Elšnik - Prucev (od 46. Puma Rodrigez), Ivanić (od 85. L. Ilić), Milson (od 66. Olanjinka) - Duarte. 

NOVI PAZAR: Pajović - Bojat (od 75. Lakićević), Mršić, Bačkulja, Bjeličić, Miletić - Adešina (od 55. Alić), Islamović (od 64. Mesarović) - Antvi (od 75. Živojinović), Ljajić - Opara (od 64. Zličić).

Mozzart Bet Superliga Srbije, 4. kolo 

petak

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (0:1)
/Melo 11, Docić 90+5 - Kahvić 55/

Radnički Niš - Napredak 3:1 (2:1) 
/Bosić 27, Ilić 45, Nišić 67 - Karaklajić 7/ 

subota

Spartak ŽK - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Todorovski 2/

Crvena zvezda - Novi Pazar 4:1 (1:0)
/Seol 9, Duarte 60, Elšnik 80, Puma Rodrigez 86 - Adešina 51/

Mladost - Tekstilac 1:2 (0:1)
/Bojić 84 - Davidović 4, 55/

nedelja

Jedinstvo - Železničar 18.00 (Arenasport)
IMT - Partizan 20.00 (A1P)
Vojvodina - TSC 20.00 (Arenasport)

Komentari (0)

Sport