Fudbal

Navijači koji utrčavaju na teren su najveći problem na EURO 2024 i Kopa Amerika

Komentari

Autor: Euronews

03/07/2024

-

12:50

Navijači koji utrčavaju na teren su najveći problem na EURO 2024 i Kopa Amerika
Navijači koji utrčavaju na teren su najveći problem na EURO 2024 i Kopa Amerika - Copyright Tanjug/(AP Photo/Martin Meissner, Pool)

veličina teksta

Aa Aa

Ljubitelji fudbala širom imaju tu privilegiju da u isto vreme posmatraju majstorije najvećih zvezda koje nastupaju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i Kopa Amerika koje se održava u Sjedinjenim Američkim Državama.

Oba ova takmičenja opravdala su očekivanja, a ono pravo u vidu borbe za trofeje tek prestoji. Poslastica u kojoj uživa svako ko voli najvažniju sporednu stvar na svetu.

Međutim, ima nešto što poslednjih nekoliko nedelja kvari utisak i remeti uživanje. Naravno, reč je o pravoj poplavi navijača koji utrćavaju na teren kako bi se slikali sa svojim idolima ili poslali neku njima važnu poruku.

Broj utakmica na ova dva takmičenja koje su bile prekinute zbog ulaska posetilaca na teren gotovo da se i ne može nabrojati. Na udaru su, naravano, najviše bili Kristijano Ronaldo, Kilijan Mbape i Lionel Mesi, ali i lokalni heroji pojedinih reprezentacija.

Mediji širom sveta izveštavaju da UEFA i KONMEBOL razmatraju kako da spreče takav trend u nastavku takmičenja i da se tome pod hitno mora stati na put. Predloženo je da se na stadionima u Nemačkoj i Sjedininjenim Američkim Državama poveća broj redarske službe, ali i da se maksimalno pooštre sankcije za vinovnike ovih incidenata.

Sankcije zbog s+učestalog prekida utakmica zbog ulaska neovlašćenih lica na teren snosi i organizator takmičenja, pa je tako UEFA odlučila da kazni Fudbalski savez Nemačke sa 21.000 evra, a za svaki sledeći prekršaj taj iznos će se povećavati.

Komentari (0)

Sport