Fudbal

Spektakl u Loznici: Crvena zvezda i Vojvodina se bore za trofej u Kupu Srbije

Komentari

Autor: Euronews

21/05/2024

-

12:33

Spektakl u Loznici: Crvena zvezda i Vojvodina se bore za trofej u Kupu Srbije
Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kad već Lozničani ne mogu da gledaju elitni fudbal svake nedelje na novom "Lagatoru", Fudbalski savez Srbije odlučio je da im dovede najbolja dva tima u masovnijem srpskom takmičenju.

Za trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije, boriće se danas od 20.15 (TV Arena sport 1 Premium)  Crvena zvezda i Vojvodina.  

Crveno-beli će pokušati da dođu do četvrte "duple krune" u nizu, odnosno 28. trofeja u masovnijem takmičenju, a sedmog od raspada Srbije i Crne Gore. 

Biće ovo prilika i da se Crvena zvezda izjednači po broju trofeja u Kupu Srbije (od sezone 2006/07) sa Partizanom, koji je osvojio sedam.

Iako je forma na strani Crvene zvezde, kup je takmičenje koje je često donosilo iznenađenje. Istnina, nisu to skorije osetili na svojoj koži crveno-beli, ali je zato trener aktuelnog šampiona, Vladan Milojević najavio da će njegov tim biti spreman na sve, uključujući i penale. 

"Očekujem dobru atmosferu. Imam informacije da je Lagator lep stadion, kao i da je teren dobar. Sjajno je što možemo da se pohvalimo novim stadionima u Loznici, Zaječaru i Leskovcu, svaka čast na tome državi i Fudbalskom savezu Srbije. Biće nam čast da igramo na tako lepom zdanju", istakao je Milojević.

Fudbaleri Vojvodine pobednici su Kupa Srbije za sezonu 2019/20. Oni su u finalnom meču koji se tada igrao u Nišu na stadionu „Čair“ savladali Partizan.

Posle 90. minutua bilo je 2:2(1:0), a u penal seriji – 4:2! Novosađanima je ovo bio drugi trofej u nacionalnom kupa u istoriji. Nema sumnje da će se "lale" svim silama sada boriti za treći trofej, ali i lakši put u Evropi.

Borba za trofej i Ligu konferencije 

Ukoliko Vojvodina osvoji Kup Srbije, to će značiti plasman Novosađana u plej-of za Ligu Evrope i siguran plasman u grupu Lige konferencije, opet u slučaju da ne prođe u plej-ofu za LE. To bi sa druge strane bile loše vesti za TSC. Trećeplasirani tim onda ide u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a posle eventualne eliminacije, preselio bi se u treću rundu kvalifikacija za Ligu konferencije. To znači da Topolčani onda ne bi imali sigurnu jesen u Evropi. Radnički iz Kragujevca igrao bi u tom slučaju u kvalifikacijama za Ligu konferencija od drugog kola.

Nedavno su Zvezda i Vojvodina u Novom Sadu odigrali neizvestan meč, koji je završen bez pobednika (0:0). Upravo taj duel i nagoveštava neizvenost u današnjem Kupu Srbije.

"Svesni smo da možemo da uđemo u istoriju, i to je neka vrsta pritiska, ali poruka mojim igračima je da moramo da budemo fokusirani na ono što treba da radimo na terenu. Oni znaju da verujem u njih i njihove odluke i tu sam da ih podržim u svim greškama koje naprave, jer njih će da bude, ali mi moramo da budemo koncetrisani na ono što radimo. Ako budemo disciplinovani i strpljivi, imaćemo šanse da osvojimo trofej što je veoma značajno. Naš rival je takođe veliki klub, koji je osvojio toliko titula i duplih kruna i samim tim jeste favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe, kao i do sada. Imaćemo podršku navijača što je veoma važno", rekao je Božidar Banodivć, trener Vojvodine.

 

Komentari (0)

Sport