Aktuelno iz kulture

Sastav "Svemirko" rasprodao prvi i najavio drugi koncert u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/10/2024

-

14:43

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Regionalne zvezde, emo-macho pop bend Svemirko rasprodao je prvi beogradski koncert zakazan za 1. novembar u sali Amerikana Doma omladine. Zbog velikog interesovanja, dodat je još jedan koncert koji će biti održan 31. oktobra.

Svemirko je poznat po energičnim nastupima čime opravdava status regionalne koncertne senzacije, kao i pesmama koje su postale himne jedne generacije. Beogradsku publiku ponovo će oduševiti hitovima poput "Slučajna cesta“, "Zauvijek zen", "Žena od vanilije" i "Miris grada", kao i novim singlom "Po tijelu" i pesmama sa nadolazećeg albuma, koje će premijerno izvesti uživo.

Frontmen benda Marko Vuković za Euronews Srbija kaže da ni sam nije siguran kako su postali tako popularni u Srbiji.

Promo/Bruno Mitrović

 

"Mislim da je to imalo veze sa serijom 'Jutro će promeniti sve', gde je naša stvar bila u jednom, očito presudnom trenutku, i to nam je jako puno pomoglo. Mislim da se naša popularnost nakon toga u Srbiji dosta povećala", kaže Vuković.

Ipak, priznaje da ga čudi to što je njihov koncert u Beogradu tako brzo rasprodat.

"Mene čudi svaka prodata karta ikad u životu - čak i onog prvog koncerta u Dragstoru. To mi je još uvek misterija. Hvala publici, zbog njih smo ovde i bez publike bismo niko ništa", kaže Marko.

Pored Beograda, "Svemirko" nastupa i u Novom Sadu i to u SKCNS Fabrici u subotu 2. novembra u 21 čas, a na ovim koncertima izvešće i novu pesmu "Po tijelu" kojom najavljuje novi album.

 

 

To je ujedno i njihovo prvo izdanje za Universal Music, s kojim su nedavno potpisali ugovor 

Ulalnice za koncerte u Beogradu su u prodaji na efinity blagajnama Doma omladine Beograda, beogradske Arene, TC Rajićeva i online na efinity.rs po promo ceni od 1.800 dinara, dok će na dan koncerta cena ulaznice biti 2.300 dinara. 

Komentari (0)

Kultura

Zašto ljudi vole serije o istinitim zločinima: Netfliksova "Čudovišta" ponovo probudila interesovanje za braću Menendez